Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Для маленьких ласунчиков: готуємо желейні конфети вдома

Як часто, заходячи до крамниці з дитиною, мама чує настирливе рюмсання: “Купи желейеку”. І хоча ми чудово розуміємо, що це кислотних кольорів солодке диво ну зовсім не корисне, інколи не витримуємо та покупаємо. А дарма, адже смачні, корисні, яскраві желейні цукерки легко зробити вдома з доступних продуктів.

Інформатор розповість як.

Желейні цукерки у домашніх умовах

Принадність у тому, що ви самостійно зможете регулювати кількість необхідного цукру

Продукти

  • Цукрова пудра – 200 г;
  • Полуниця (чи малина, абрикос, персик вже без кісточок та шкірки ) – 300 г;
  • Желатин – 20 г;
  • Лимон – ½ шт.

Приготування

  1. Розведіть у 100 мл води 20 г желатину і дайте йому постояти 15 хвилин.
  2. Полуницю промийте і закладіть у блендер, щоб добре перебити до стану пюре.
  3. Далі додавайте в чашу розведений раніше желатин, який на той час має набрякнути, і цукрову пудру.
  4. Після змішування перекладіть в іншу ємність і нагрійте вміст на водяній бані, але до кипіння не доводьте.
  5. Видавіть із половинки плоду лимона сон, влийте до решти інгредієнтів, ще раз усе добре перемішайте.
  6. Розлийте отриману суміш по формах. Форми для льоду або цукерок підійдуть ідеально, але можете залити її суцільним шаром.
  7. Нехай суміш охолоне кілька хвилин, після чого відправте все в холодильник, щоб вона застигла повністю.

Такі цукерки дуже корисні. В них багато вітамінів та жодної хімії.

Раніше Інформатор писав про те, як приготувати вдома цукерки “Баунті” та східний десерт лукум.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

Нагору