Як часто, заходячи до крамниці з дитиною, мама чує настирливе рюмсання: “Купи желейеку”. І хоча ми чудово розуміємо, що це кислотних кольорів солодке диво ну зовсім не корисне, інколи не витримуємо та покупаємо. А дарма, адже смачні, корисні, яскраві желейні цукерки легко зробити вдома з доступних продуктів.
Інформатор розповість як.
Желейні цукерки у домашніх умовах
Принадність у тому, що ви самостійно зможете регулювати кількість необхідного цукру
Продукти
- Цукрова пудра – 200 г;
- Полуниця (чи малина, абрикос, персик вже без кісточок та шкірки ) – 300 г;
- Желатин – 20 г;
- Лимон – ½ шт.
Приготування
- Розведіть у 100 мл води 20 г желатину і дайте йому постояти 15 хвилин.
- Полуницю промийте і закладіть у блендер, щоб добре перебити до стану пюре.
- Далі додавайте в чашу розведений раніше желатин, який на той час має набрякнути, і цукрову пудру.
- Після змішування перекладіть в іншу ємність і нагрійте вміст на водяній бані, але до кипіння не доводьте.
- Видавіть із половинки плоду лимона сон, влийте до решти інгредієнтів, ще раз усе добре перемішайте.
- Розлийте отриману суміш по формах. Форми для льоду або цукерок підійдуть ідеально, але можете залити її суцільним шаром.
- Нехай суміш охолоне кілька хвилин, після чого відправте все в холодильник, щоб вона застигла повністю.
Такі цукерки дуже корисні. В них багато вітамінів та жодної хімії.
Раніше Інформатор писав про те, як приготувати вдома цукерки “Баунті” та східний десерт лукум.
Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.
Альона Свірідова