Ці українські смаколики можна приготувати у два способи. Перший спосіб приготування налисників із сиром і полуницею — швидкий. Потрібно насмажити млинці та загорнути в них начинку. Другий спосіб довший, але ви отримаєте повноцінну смачну, запашну гарячу страву.
Смачний рецепт та два варіанти приготування, – ділиться Інформатор.
Інгредієнти:
Для тіста
- Яйця курячі – 3 шт.
- Цукор – 2 ст. л.
- Сіль – 1/4 ч. л.
- Олія – 1 ст. л.
- Масло вершкове – 2 ст. л.
- Молоко – 600 мл
- Борошно пшеничне – 240 г
- Сода харчова – 1/2 ч. л.
Для начинки
- Сир кисломолочний – 300 г
- Полуниця – 100 г
- Цукор – 2 ст. л.
- Цукор ванільний – 1 ч. л.
- Яйця курячі – 1 шт.
Для запікання:
- Масло вершкове – 100 г
Спосіб приготування:
Яйце збийте із цукром і сіллю в легку піну. Влийте половину порції молока та всипте просіяне борошно. Ретельно перемішайте, щоб не було грудочок. Всипте соду та перемішайте. Влийте решту молока, розтоплене вершкове масло та олію. Перемішайте до однорідної рідкої консистенції. Дайте тісту настоятися хвилин 10 і ще раз перемішайте.
Розігрійте сковороду, змастіть її олією. Наливайте тісто ополоником так, щоб воно розтікалося рівним тонким шаром, та смажте з обох боків до готовности.
Приготуйте начинку. Промиту та обсушену полуницю наріжте. Кисломолочний сир змішайте із цукром та ванільним цукром, додайте яйце та ретельно вимішайте.
Форму для запікання або просто каструлю, що підходить для духовки, змастіть маслом покладіть на дно один млинець. Ще один відкладіть. Далі на кожен млинець викладіть сирну масу, додайте полуницю та згорніть налисник. Перенесіть налисники у форму, перекладаючи шари нарізаним вершковим маслом. Накрийте налисники відкладеним млинцем та кришкою або фольгою.
Розігрійте духовку до 170°С. Запікайте налисники впродовж 30 хвилин. Зніміть кришку або фольгу та підпечіть ще хвилин 5.
Раніше ми розповідали, як приготувати простий та смачний торт-морозиво. Писали, як приготувати закусковий торт з курки та пиріг із шовковицею.
Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.
Євгенія Глубінок