Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

“Літня” субсидія для пенсіонерів стане меншою: чому

Приблизно 33% українських пенсіонерів отримують середню та вищу за середню пенсії. Внаслідок індексації, яку провели у березні 2023 року, середній розмір пенсії склав 5 тисяч 238 гривень.  Через березневу індексацію вони можуть не отримати літню субсидію. 

Як повідомляє Інформатор Кривий Ріг з посиланням на Інформатор Україна та начальницю ПФУ у Вінницькій області Олену Корчаку, традиційно всім отримувачам субсидії автоматично перерахували виплати на «літній сезон». Через те, що в цей період в платіжках немає щомісячних рахунків за тепло, субсидія буде меншою.

Особливо це торкнеться пенсіонерів, адже в березні відбулася індексація виплат. Через це розмір пенсій збільшився, тому пенсіонерам нарахують меншу допомогу.

“Кожна субсидія розраховується індивідуально. Вона залежить від витрат, які використовує домогосподарство, і доходів, які отримують члени домогосподарства. Враховуючи те, що пенсійна виплата зросла, відповідним чином розмір субсидії міг змінитися, або взагалі бути рівним нулю», — наголосила Олена Корчака.

Дізнатися, чи нарахована субсидія та в якому розмірі, можна на сайті Пенсійного фонду за посиланням.

Раніше Інформатор писав про те, як оформити пенсію, перебуваючи за кордоном, та про те, що пенсіонери, які виїхали за кордон, зможуть отримати виплати через Укрпошту.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber, і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Нагору