Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

Розмитнювали спирт з росії, як розчинник для фарби: держслужбовці з Дніпропетровської області вкрали 52 млн. грн

У період 2019-2021 років працівники митниці розмитнювали спирт імпортований з рф як розчинник для фарб. Тому, а шахрайською схемою він не підлягав оподаткуванню акцизним податком та сплатою мита. Тим самим незаконно звільняли місцеве підприємство від сплати обов’язкових митних платежів.

Внаслідок шахрайства митників. Державний бюджет України недоотримав понад 52 млн грн надходжень, – передає Інформатор з посиланням на Дніпропетровську обласну прокуратуру.

Проведено ряд обшуків на території митного поста, за місцями роботи та проживання підозрюваних. Вилучено документацію щодо митного оформлення, мобільні телефони, грошові кошти.

Трьом службовим особам Дніпровської митниці Держмитслужби повідомлено про підозру. Їм інкриміновано зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки.

Тривають слідчі дії, спрямовані на встановлення інших причетних до злочину осіб.

Наразі прокурорами до суду скеровано клопотання про обрання інспекторам запобіжних заходів та готуються клопотання про відсторонення від займаних посад.

Фігурантам злочинної схеми повідомляють про підозру

Раніше Інформатор повідомляв, що директор одного з криворізьких товариств привласнив понад мільйон гривень на пошитті форми для військових ТрО. Також ми писали про надзвичайно велику суму хабара, на якому “зловили” голову Верховного Суду.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі пишіть нам у Facebook.

Олена Шевченко

Нагору