Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

Мешканець Дніпропетровської області зламував вебресурси українських рекламних та торговельних кампаній

У світі частішають злочини, пов’язані з кіберпростором. Злочинцям вже не потрібні ніж та відмички. Достатньо мати ноутбук чи планшет та необхідні знання, аби отримати доступ до чужих грошей та інформації.

Як повідомляє Інформатор з посиланням на поліцію Дніпропетровської області, 25-річний мешканець Дніпропетровської області створив вірусну програму, за допомогою якої несанкціоновано отримував доступ до облікових записів вебресурсів українських торгівельних та рекламних компаній.

Правоохоронці Дніпропетровської області викрили злочинця. За місцем проживання затриманого провели обшуки та вилучили комп’ютерну техніку. Працівники кіберполіції виявили шкідливе програмне забезпечення та скомпрометовану інформацію понад 5 тисяч облікових записів з-поміж громадян України.

Чоловікові оголосили про підозру. Йому погрожує штраф від в однієї тисячі до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до трьох років.

Раніше Інформатор писав про те, як захистити дитину у кіберпросторі та про те, що російські хакери розсилають небезпечні електронні листи українцям.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber, і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

Нагору