Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

У Дніпропетровській області перевірили укриття: скільки виявилося зачинених

В Дніпропетровській області налічується 3350 укриттів та бомбосховищ. На 5 червня перевірили  3301 укриття. Мета – забезпечити обстеження ycix приміщень, які можливо використовувати для укриття населення.

Про це повідомляє Інформатор за посиланням на Дніпропетровську обласну раду.

«До перевірки були залучені органи місцевого самоврядування, обласна військова адміністрація спільно з районними військовими адміністраціями, ГУ ДСНС у області, ГУ Національної поліції у області, за сприяння Управління Служби безпеки України. 3 власниками укриттів, які виявилися недоступними, ведеться робота. По деяким з них матеріали вже передані правоохоронним органам», – розповів голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук.

Крім того в Дніпрі та Нікополі на зупинках, скверах тощо, встановлено 75 швидкомонтованих сховищ.

«В наших найближчих планах – провести навчання для керівників комунальних підприємств, установ, закладів Дніпропетровської обласної ради, щодо порядку створення, утримання фонду захисних споруд цивільного захисту та дій у надзвичайних ситуаціях і укриття населення», – сказав начальник управління організації заходів цивільного захисту ГУ ДСНС в Дніпропетровській області Анатолій Сугак.

За результатами засідання було вирішено, в тому числі забезпечити обстеження ycix приміщень, які можливо використовувати для укриття населення та розширення фонду захисних споруд цивільного захисту.

«Якщо ви знаєте про якесь закрите укриття – телефонуйте 102. У нас вже було 54 таких звернення. Фіксуємо їх не на папері, а виїжджаємо, дивимось, притягуємо до відповідальності», – підсумував заступник начальника ГУ Нацполіції Володимир Богоніс.

Раніше ми розповідали, що у Кривому Розі почали перевіряти бомбосховища. Писали, що  у садочках Кривого Рогу продовжують облаштовувати укриття та про те,  який стан укриттів в садочках і школах Кривого Рогу.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber, і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Євгенія Глубінок

Нагору