Для цього рецепту Вам знадобляться цукрова пудра, желатин, крохмаль і вода для основи, а ще полуниця та фундук для надання лукуму смаку. Якщо ви все зробите правильно, то у вас вийдуть м’які та ніжні солодощі.
Покроковий рецепт полуничного рахат-лукуму, – пише Інформатор.
Інгредієнти:
- Полуниця – 400 г
- Цукрова пудра – 100 г
- Фундук – 150 г
- Вода – 400 г
- Желатин – 2 ст. л.
- Крохмаль – 3 ст. л.
- Олія соняшникова – 20 г
Спосіб приготування:
Полуницю помийте, видаліть плодоніжки й потовчіть товкачиком. Додайте 60 г цукрової пудри, влийте воду і, помішуючи, доведіть до кипіння. Зменште вогонь і варіть сироп 5-7 хвилин, не перемішуючи.
Желатин залийте половиною склянки води на 10 хвилин. Крохмаль теж змішайте з половиною склянки холодної води.
У гарячий сироп додайте желатин і крохмаль. Ретельно перемішуючи, щоб не було грудочок, доведіть до кипіння і варіть кілька хвилин. Додайте подрібнені горіхи, перемішайте і зніміть з вогню.
Форму застеліть фольгою, змастіть олією, викладіть у неї масу і розрівняйте. Поставте в холодильник на 6 годин. Потім зніміть фольгу, наріжте лукум кубиками та обваляйте їх у цукровій пудрі.
Раніше ми розповідали, як приготувати полуничний чизкейк без випікання. Писали, як приготувати смачні домашні батончики та полуничне смузі зі згущеним молоком.
Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг, а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.
Євгенія Глубінок