Кривий Ріг До сайту

Турецькі солодощі: готуємо полуничний лукум з горіхами

Для цього рецепту  Вам знадобляться цукрова пудра, желатин, крохмаль і вода для основи, а ще полуниця та фундук для надання лукуму смаку. Якщо ви все зробите правильно, то у вас вийдуть м’які та ніжні солодощі.

Реклама

Покроковий рецепт полуничного рахат-лукуму, – пише Інформатор.

Інгредієнти:

Реклама

Спосіб приготування:

Полуницю помийте, видаліть плодоніжки й потовчіть товкачиком. Додайте 60 г цукрової пудри, влийте воду і, помішуючи, доведіть до кипіння. Зменште вогонь і варіть сироп 5-7 хвилин, не перемішуючи.

Желатин залийте половиною склянки води на 10 хвилин. Крохмаль теж змішайте з половиною склянки холодної води.

Реклама

У гарячий сироп додайте желатин і крохмаль. Ретельно перемішуючи, щоб не було грудочок, доведіть до кипіння і варіть кілька хвилин. Додайте подрібнені горіхи, перемішайте і зніміть з вогню.

Форму застеліть фольгою, змастіть олією, викладіть у неї масу і розрівняйте. Поставте в холодильник на 6 годин. Потім зніміть фольгу, наріжте лукум кубиками та обваляйте їх у цукровій пудрі.

Раніше ми розповідали, як приготувати полуничний чизкейк без випікання. Писали, як приготувати смачні домашні батончики та полуничне смузі зі згущеним молоком.

Реклама

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг, а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Євгенія Глубінок

Реклама