Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Без випікання: готуємо полуничний чизкейк

Приготування цього чизкейка — дитяча гра і не вимагає кулінарних навичок, із цим впорається кожен. Можна зробити чизкейк з вершками, а можна і з молочним або з кокосовим йогуртом.

Для веганської версії використайте кокосовий йогурт і кокосове молоко. Також можна замінити звичайний цукор на тростинний або на стевію. Замість желатину у веганській версії використовують агар-агар, – радить Інформатор.

Інгредієнти:

Основні

  • Грецький йогурт – 500 г
  • Вершки 30% – 400 мл
  • Полуниця – 200 г
  • Цукор – 1 склянка
  • Желатин – 6 ч. л.

Для прикраси

  • Желе “Премія” – 1 шт.
  • Полуниця – 70 г

Спосіб приготування:

Подрібніть блендером свіжу полуницю, щоб утворилася однорідна кашка.

Покладіть у каструлю йогурт, вершки та цукор і нагрійте на повільному вогні, помішуючи, доки цукор повністю не розчиниться. Відразу вимкніть вогонь. Не кип’ятіть!

Ретельно розчиніть желатин у невеликій кількості гарячої води, а потім влийте його в суміш. Все ретельно перемішайте ложкою, а потім додайте подрібнену полуницю. Ще раз ретельно перемішайте до однорідності. Найкраще робити це вручну, щоб не утворювалися бульбашки повітря.

Перелийте масу у тверду (не силіконову) круглу форму, попередньо охолоджену. Вона має бути достатньо високою, щоб зверху залишилося місце для прошарку желе. Поставте в холодильник на кілька годин до повного застигання.

Коли чизкейк застигне, перемішайте желе згідно з інструкцією на упаковці. Коли воно трохи охолоне, полийте ним верх чизкейка і прикрасьте фруктами. Якщо ви використовуєте заморожені фрукти, не розморожуйте їх — тоді желе дуже швидко схопиться, а фрукти не втратять форму. Поставте знову в холодильник, щоб все добре застигло. Смачного!

Раніше ми розповідали, як приготувати смузі зі згущеним молоком. Писали, як приготувати домашні батончики та торт із сирно-полуничною начинкою.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Євгенія Глубінок

Нагору