Кривий Ріг До сайту

Швидше ніж голубці та смачніше: готуємо капустяний рулет

Багато з українців обожнює голубці. Це наша національна страва. Але крутити їх – задоволення ще те. Не кожна господиня візьметься. 

Реклама

Інформатор пропонує приготувати страву, дуже схожу на голубці, але готується вона швидше та й смачніше.

Капустяний рулет запечений

Реклама

Продукти

– 1 маленький качан капусти;

– 400 г м’яса;

Реклама

– 3 цибулини;

– 100 г рису;

– сіль, паприка, чорний мелений перець;

Реклама

– 2 столові ложки соняшникової рослинної олії;

– 2 столові ложки томатного соку.

Приготування

Реклама

1. Очистіть капусту від поверхневих листків і видаліть хребет.

2. Додайте капусту хребтом вниз у каструлю з киплячою водою і варіть 2-3 хвилини, поки листя не стане м’яким і його можна буде легко витягти. Повертайте виделкою з боку на бік, щоб воно рівномірно прогрілось.

3. Відварити рис.

4. М’ясо нарізати шматочками, а цибулю – четвертинками, потім пропустити через м’ясорубку.

5. Додайте відварений рис у миску для фаршу та приправте суміш сіллю, паприкою та чорним меленим перцем. Перемішайте.

3. Відварити рис.

6. Розстеліть шматок харчової плівки на поверхні. Зверху додайте шар капустяного листя. Потім покладіть фарш і рівномірно розподіліть його по всіх листах.

7. Тепер сформуйте рулет і покладіть його на деко, застелене фольгою. Збризніть невеликою кількістю олії, потім змастіть томатним соком. Накрийте рулет фольгою і випікайте в розігрітій до 180°С духовці майже до готовності. Ще раз змастіть його томатним соком і дайте йому випікатися ще десять хвилин без кришки.

8. Перекладіть на тарілку, наріжте кружечками і подавайте рулет на стіл

Раніше Інформатор писав про те, як приготувати фарширований качан капусти та українську росівницю.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова