Кривий Ріг До сайту

Як спекти бісквіт без духовки: лінивий пиріг з персиками

Цей пиріг абсолютно літній — фруктовий, легкий і такий лінивий. Тому готується дуже просто і швидко, поміж інших справ на кухні. Випікається пиріг на плиті — у сковороді під кришкою.

Реклама

Дуже зручний та швидкий рецепт смачного пирога, – пише Інформатор.

Інгредієнти:

Реклама

Для тіста

  • Яйце куряче, велике – 1 шт.
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Цукор ванільний – 2 ч. л.
  • Розпушувач – 2 ч. л.
  • Холодна вода – 7 ч. л.
  • Борошно пшеничне – 8 ст. л.

Для начинки:

  • Персики – 4 шт.
  • Олія – 3 ст. л.
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Кориця мелена – за смаком
  • Цукрова пудра – за смаком

Спосіб приготування:

Реклама

На сковорідку з антипригарним покриттям діаметром 22 см налийте 3 столові ложки олії.

Персики помийте та наріжте на середні шматки, покладіть у сковорідку. Змішайте 2 столові ложки цукру зі щіпкою кориці та посипте персики.

Яйце збийте з 2 столовими ложками цукру та ванільним цукром у піну. Всипте розпушувач, перемішайте. Влийте воду, перемішайте. Всипте частинами борошно, перемішуючи. Має вийти густе, але текуче тісто.

Реклама

Персики потушкуйте у сковорідці на середньому вогні, постійно помішуючи, хвилин 5, але щоб вони ще тримали форму. Персики почнуть пахнути та пустять сік. Рівномірно розподіліть шматочки по сковороді.

Зменште вогонь під сковородою до мінімального. Швидко викладіть тісто на персики. Дерев’яною або силіконовою лопаткою розправте тісто по фруктах, трохи перемішуючи.

Накрийте сковороду кришкою та випікайте до готовности, близько 10-15 хвилин. Коли ви побачите, що верх пирога запікся та став сухий, вимкніть вогонь. Залиште пиріг у сковороді, не накриваючи кришкою, на 5 хвилин.

Реклама

Пройдіться лопаткою між пирогом та стінками сковорідки. Накрийте пиріг великою тарілкою та переверніть. Якщо персики прилипли до сковорідки, зніміть їх лопаткою та покладіть на пиріг. Посипте пиріг цукровою пудрою.

Раніше ми розповідали, як приготувати холодне кавове смузі з бананом. Писали, як приготувати лаваш з грибною начинкою та фарширований качан капусти.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Євгенія Глубінок