Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Удень очікується дощ: погода у Кривому Розі 3 червня

3 червня, удень у Кривому Розі хмари з’являться на небі лише тільки для того, щоб ввечері розсіятися. Ніч та ранок пройдуть без опадів. Удень очікується дощ, який до вечора повинен закінчитися.

Інформатор повідомляє, що температура повітря на ранок буде +14 градусів, удень +23, увечері +19. Вологість повітря 49 – 79%. Атмосферний тиск 753 мм. Вітер південно-західний, його швидкість – 2-6 м/с.

Народний прогноз погоди

У цей день вшановується пам’ять рівноапостольного царя Костянтина і матері його цариці Олени. У народі Олену (Ольону) називали Льоносійкою, оскільки це був час для посіву льону. Наші пращури помітили, якщо в цей день погода буде непогожою, то й осінь буде такою. Також по цьому дню судили про початок зими: “Якщо 3 червня дощ з градом, то 3 грудня – сніг з крупою”. У цей час уже відцвітають сади. Продовжує квітнути малина, шипшина, горобина. Можуть з’явитись і перші гриби: червоноголовки, підберезовики, білі.

Раніше ми розповідали, чому людям не можна там купатися в озері «Солоне» у Кривому Розі. Писали, що криворізька біологиня знайшла у ландшафтному парку рідкісну квітку.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Євгенія Глубінок

Нагору