Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Обміняти водійські права в Україні можна в декілька кліків: як це зробити

Коло послуг, які можна отримати, не виходячи з дому, через застосунок “Дія” вкотре розширилося. Зараз з його допомогою можна обміняти водійське посвідчення. Зробити це можна усього за декілька кліків. 

Як повідомляє Інформатор з посиланням на міністра цифрової трансформації України Михайла Федорова, послуга доступна як для водіїв-новачків, у яких закінчився дворічний термін дії першого посвідчення. Так і для тих, хто загубив чи пошкодив документ. Змінив прізвище або просто хоче викинути пластик та користуватися цифровим документом, який завжди під рукою.

Все дуже просто. Поперше треба оновити застосунок “Дія”. Потім подати заяву в застосунку, а після цього забирати посвідчення в сервісному центрі МВС. 

Інший варіант – взагалі відмовитися від пластикового документа та залишити лише цифровий. Адже Україна першою у світі прирівняла пластикове водійське посвідчення до електронного. 

Важливо! Подати заяву про заміну в Дії та оплатити необхідно протягом 10 хв, інакше вона анулюється. Далі чекати на запрошення до сервісного центру МВС або на push-сповіщення від Дії про готовність цифрового документа. 

Раніше Інформатор писав про те, що через “Дію” можна перевірити свою майбутню пенсію та про те, як через додаток «Дія» оформити документ про виїзд дитини за кордон.

Дізнавайтеся головні новини Кривого Рогу та України на Telegram каналі Інформатор Кривий Ріг

Альона Свірідова

 

 

Нагору