Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

В Тернівському районі чоловік зберігав відео з дитячою порнографією на робочому комп’ютері: що вирішив суд

У Кривому Розі на 4 роки позбавлення волі засудили чоловіка, який придбав фото і відео з дитячою порнографією. Але використовуючи певні статті кримінального кодексу, його звільнили від покарання з іспитовим строком на 1 рік. Виявили порнографію на робочому комп’ютері чоловіка, де була встановлена відповідна програма для виявлення матеріалів сексуального насильства над дітьми.

Про це повідомляє Інформатор з посиланням на Тернівський суд Кривого Рогу.

За даними слідства, у серпні 2021 року засуджений, порушуючи закон України “Про захист суспільної моралі”, придбав файли графічних зображень та відеоформатів, що містять дитячу порнографію. Він використовував свій корпоративний комп’ютер з підключеним програмним забезпеченням “NetCleanProActive”, яке виявляло матеріали сексуального насильства над дітьми на робочих комп’ютерах. За допомогою власного USB-накопичувача, засуджений зберігав медіафайли з дитячою порнографією у відповідній папці.

Обвинуваченого було визнано винним та засуджено до 4 років позбавлення волі без позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю. Із застосуванням статей 75, 76 частини 1 пунктів 1,2 та частини 3 пункту 2 Кримінального кодексу України, тобто зі звільненням від покарання з іспитовим строком на 1 рік.

Суд таким чином зобов’язав обвинуваченого протягом іспитового строку не виїжджати за межі України без погодження з уповноваженим органом з питань пробації, регулярно з’являтися до нього для реєстрації та повідомляти про будь-які зміни місця проживання, роботи або навчання.

Цей випадок є прикладом серйозного порушення закону та важливості захисту неповнолітніх від сексуальної експлуатації та насильства. Вирок суду має на меті не тільки покарати обвинуваченого, але й запобігти подібним злочинам у майбутньому, в тому числі, іншими особами.

Раніше Інформатор повідомляв, що криворіжці організували на Херсонщині порностудію. Також ми писали, що подружжя з Дніпропетровщини знімало порнографічні відео зі своєю 3-річною донькою.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі пишіть нам у Facebook.

Олена Шевченко

Нагору