Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Перші 40 тисяч гривень виплатили у Кривому Розі в рамках акції «Спіймай баригу»: подробиці

В Україні набирає популярності акція «Спіймай баригу». Так, криворізький нацгвардійці під час патрулювання виявили та затримали наркоторгівця, який мав при собі амфетамін. Тим самим, один з гвардійців виконав всі умови акції та отримав винагороду у розмірі 40 тисяч гривень.

Гвардієць Віктор викликав поліцію, а потім надав відео з камери і решту документів, – повідомляє Інформатор з посиланням на офіційну сторінку акції “Спіймати баригу”.

В Кривому Розі місцеві знають, що тут процвітає наркозлочинність, але громадяни ніяк не можуть із цим поборотися. Одного дня ми зловимо баригу – на наступний день буде новий барига. З цим боротися досить таки складно. Мої друзі та побратими будуть долучатися до акції «Спіймай баригу», щоби покращити боротьбу проти наркотрафіку в Кривому Розі та в цілому в Україні.

Юристи проекту підтверджують – нацгвардійці мають право на участь в акції. До того ж, всі дані, які передаватимуть учасники, залишаються конфіденційними і не передаються третім особам.

“Відповідно до умов акції було надано фото, відео докази вчинення кримінального правопорушення так званим «закладником», було надано докази звернення до поліції, в тому числі, витяг з ЄРДР і підтвердження того, що було виявлено у затриманого тяжкий наркотик, більше восьми грамів”, – розповів Андрій Кузьменко, юрист проекту «Спіймай баригу».

За такий об’єм наркотичної речовини, яку виявили поліцейські у торговця, учасник отримав 40000 гривень. Всі виплати здійснюються прозоро та з дотриманням закону.

«Винагорода, як ми і попереджали, була виплачена з урахуванням всіх необхідних податків та зборів, а саме – податку на дохід фізичної особи та півтора відсотки військового збору. Тобто 19,5 відсотків від зазначеної суми було сплачено до державного бюджету. Сума сорок тисяч гривень була виплачена, з неї сім тисяч вісімсот гривень було сплачено податків», – зазначив Андрій Кузьменко.

Акція “Спіймай баригу” стартувала для активізації боротьби з виготовленням, торгівлею та розповсюдженням наркотичних засобів на території України. Головна мета – залучити якомога більше людей до справи очищення країни від обігу наркотиків. Взяти участь може кожен. Вперше в Україні за повідомлення про торгівлю забороненими препаратами або роботу нарколаборторії заявник може отримати реальну грошову винагороду. Для цього необхідно надати докази того, що заява дійсно була написана, порушника затримали з «на гарячому», а поліція розпочала досудове розслідування.

Раніше Інформатор повідомляв, що один з наркоділків намагався дати хабаря криворізьким поліцейським. Також ми писали про п’яну водійку, яка розгатила дві автівки.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі пишіть нам у Facebook.

 

Нагору