На вулиці потеплішало. Настав час пікніків та шашликів на дачах. Але доки шашлик смажиться, треба щось перекусити, аби не захлинутися слиною від неймовірних ароматів.
Про такий випадок Інформатор пропонує взяти із собою грибочки із часником. Це легка пікантна закуска як раз для того, щоб трохи “заморити черв’ячка”, але не наїстися так, щоби шашлик виявився зайвим.
Часникові грибочки
Продукти
- 450 грамів печериць (краще невеликих)
- 1 цибулина
- 3-4 зубчики часнику
- 1 столова ложка соняшникової олії
- 2 чайні ложки цукру
- 1 чайна ложка солі
- 3 столові ложки оцту 9%
- 1 лавровий лист
- 3-4 горошини запашного перцю
Приготування
Цибулю, дуже тонко порізати півкільцями.
Гриби і цибулю скласти в невелику каструлю і додати до них 1 чайну ложку солі, 2 чайні ложки цукру, 3 столові ложки оцту 9% і 1 столову ложку соняшникової олії. Все добре перемішати та поставити на середній вогонь. Потрібно не забути покласти 3-4 лаврових листочки, декілька горошин запашного перцю. Воду додавати не потрібно. Гриби під кришкою повинні провести близько 7 хвилин.
А поки гриби з цибулею закипають в каструлі, підготувати кріп і часник. Кріп порізати дрібно, а часник пластинами.
До цього моменту гриби приготувались Можна відкрити кришку і перемішати.
До грибів додаємо кріп і часник, добре перемішуємо, накриваємо кришкою і залишаємо остигати при кімнатній температурі. Потім переміщаємо каструлю в холодильник на добу. Смачного!
Все. Можна класти у контейнер та вирушати на природу.
Раніше Інформатор писав про те, як приготувати щуку за рецептом Миколи Гоголя та листкові пиріжки із зеленню.
Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.
Альона Свірідова