Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

На території тимчасово окупованих територій росіяни масово крадуть автотранспорт, щоб було на чому евакуюватися

На тимчасово окупованих територіях Запорізької та Херсонської областей почастішали випадки мародерства російськими військовими. Крадуть переважно майно і транспортні засоби під приводом нібито необхідності забезпечення евакуації населення.

Як повідомляє Інформатор з посиланням на заступника Міністра оборони України Ганну Маляр, особлива активність “злодіїв другої армії світу” була помічена напочатку травня, у дні, які росіяни проголосили вихідними та святковими.

Як пише Маляр: “У  населених пунктах Токмак, Пологи, Кам’янка, Розівка, Михайлівка, Молочанськ, Енергодар, Чернігівка на тимчасово окупованій території у Запорізькій області росіяни, прикриваючись так званим забезпеченням евакуаційних заходів, розкрадали матеріальні цінності місцевих підприємств та громадян.

В Енергодарі в нічний час доби з території приватного підприємства “Електропівденмонтаж-10” було викрадено близько 20 одиниць автотранспорту та розграбовано склад матеріального майна.

Також вночі під приводом евакуації російської окупаційної адміністрації з населеного пункту Скадовськ на тимчасово окупованій території у Херсонській області окупанти поспішно вивезли награбовану оргтехніку та інше майно”.

За її інформацією, ймовірно, прибуле 7 травня цього року до порту Бердянськ чергове вантажне судно російські загарбники використають для переміщення вкраденого майна на територію тимчасово окупованого Криму.

Раніше Інформатор про те, що командування рф вкрало з України колекцію зоопарку та про те, що російські військові випробовують міцність Каховської дамби, перевозячи вантажівки з награбованим.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг, а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

Нагору