Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Скільки мирних жителів України загинули чи були поранені під час повномасштабного вторгнення росії в Україну

Жертвами російської агресії росіян регулярно стають мирні українці, які не мають ні якого відношення до військової служби. Більшість людей постраждало через застосування зброї вибухової дії з широким радіусом ураження. Скільки їх?

Як повідомляє Інформатор Кривий Ріг з посиланням на Інформатор Україна, в Організації Об’єднаних Націй назвали кількість загиблих мирних жителів в Україні з моменту початку повномасштабного вторгнення Росії 24 лютого 2022 року.

Управлінням Верховного комісара ООН з прав людини за час війни в Україні зафіксовано 23 606 втрат серед цивільного населення. Зокрема 8 791 загиблих та 14 815 поранених.

Більшість людей постраждало через застосування зброї вибухової дії з широким радіусом ураження. В ООН зазначають, що реальні цифри можуть бути набагато вищими. Інформація про загиблих і поранених в регіонах де ведуться інтенсивні бойові дії таких як Маріуполь, Ізюм, Лисичанськ, Попасна, Сєвєродонецьк надходить із затримкою.

Якими цифри були раніше

У березні 2023 року управлінням верховного комасіара ООН з прав людини було зафіксовано загибель 178 цивільних осіб в Україні внаслідок російського вторгнення, ще 587 людей було поранено.

За період повномасштабного вторгнення Російської Федерації в Україну ООН зафіксувала 8451 загиблих та 14 156 поранених серед цивільного населення України. Найбільшу кількість жертв спричинило використання вибухової зброї з широкою зоною ураження. У верховного комісара ООН зазначають, що реальна кількість жертв є значно вищою, оскільки надходження даних із зони бойових дій дуже повільне.

Раніше Інформатор писав про те, що під час ракетної атаки по Павлограду у ніч 16 лютого загинула літня жінка та семеро людей поранені та про те, що від влучення російської ракети у багатоповерхівку Дніпра загинуло 35 людей.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Нагору