Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Жданов розповів три варіанти завершення війни: подробиці

Військовий експерт Олег Жданов назвав три сценарії завершення війни в Україні. Він переконаний, що є три варіанти завершення повномасштабного вторгнення, але найгіршим при цьому є варіант, коли українська влада погодиться на так звані “мирні ініціативи” Китаю.

Про це повідомляє Інформатор Кривий Ріг за посиланням на Інформатор Україна.

На думку Жданова, станом на зараз актуальними є три варіанти розвитку подій. Оптимальний є вихід на кордони 1991-го року і завершення війни у 2023 році. На думку Жданова, ця мета є цілком досяжною.

Гірший розвиток ситуації передбачає перехід військових дій на 2024 рік і підготовку до нового контрнаступу, а найгірший – це переговори за китайською “мирною ініціативою”. Остання передбачає зупинку контрнаступу ЗСУ й фактичне погодження на якийсь формат переговорів типу “мінська”.

“Найгірший для нас варіант – це Китай зі своїми мирними ініціативами… Я більше, ніж упевнений, що Китай наполягатиме на переговорному процесі. Переговорний процес буде мати на увазі негайне припинення вогню. І можемо вляпатися з вами з цим Китаєм у “Мінськ-3”, – заявив Жданов.

Військовий експерт підкреслив, що у випадку погодження на переговорні процеси, росія отримає “золоту акцію”, адже зможе виграти час, перегрупувати війська, доукомплектувати їх, щоб у майбутньому знову розпочати війну проти українців.

Зеленський розповів про контрнаступ ЗСУ

Глава Української держави Володимир Зеленський впевнений, що ЗСУ здійснять контрнаступ, під час якого українці зможуть звільнити тимчасово окупований рф Крим. Для його успіху ЗСУ потребують більше зброї, зокрема артилерійських систем, авіації, далекобійних ракетних систем. Саме від кількості зброї залежать і збережені життя воїнів ЗСУ, і успіх наступальної операції України. Тому, на думку президента, країнам Заходу вигідніше добре забезпечити українців необхідних озброєнням.

У протилежному випадку війна почне затягуватись на роки й, можливо, на десятиліття.

Раніше ми писали, що за дорученням Зеленського, військкомів із тилу будуть відправляти на фронт. Також писали, коли закінчиться війна в Україні та скільки коштує війна в Україні для російської федерації.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

 

Нагору