Кривий Ріг До сайту

Солодка здоба: готуємо бріош зі згущівкою

Бріош зі згущівкою — дуже ніжна французька здоба зі солодким доповненням, що ідеально підходить для сніданку і перекушування.

Реклама

За рецептом у вас має вийти проста булочка, але ви також можете наповнити її джемом, горіховим кремом, шоколадними крихтами або мигдальними пластівцями, щоб зробити ще смачнішою, – радить Інформатор.

Інгредієнти:

Реклама

Основні

  • Борошно пшеничне – 520 г
  • Молоко – 240 мл
  • Згущене молоко – 80 г
  • Масло вершкове – 40 г
  • Цукор – 20 г
  • Дріжджі сухі – 7 г
  • Яйця – 1 шт.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Олія соняшникова – 20 мл

Для декору

  • Масло вершкове – 40 г
  • Згущене молоко – 40 г

Спосіб приготування:

Реклама

Тепле молоко з’єднайте з цукром, згущеним молоком, яйцем і сухими дріжджами.

Всипте борошно, сіль і перемішайте міксером. Додайте розм’якшене вершкове масло і продовжуйте місити близько 10 хвилин. Дайте приготовленому тісту піднятися протягом 1 години.

Потім тісто розкачайте качалкою у пласт і згорніть його у рулет. Розріжте рулет на шматочки, сформуйте з них кульки і викладіть у вузьку прямокутну форму. Дайте піднятися протягом 1 години.

Реклама

Змастіть поверхню тіста збитим яйцем і випікайте в розігрітій до 180°С духовці 25-30 хвилин.

Перед тим, як вийняти бріош з форми, змастіть розтопленим вершковим маслом і згущеним молоком.

Раніше ми розповідали, як приготувати тушковану капусту з ковбасою і яйцями. Писали, як готується картопляно-рибний рулет з грибами та полядвиця з пряними травами та часником.

Реклама

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Євгенія Глубінок