Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Кого можуть звільнити від сплати комуналки: Уряд зареєстрував новий законопроект

Верховна Рада зареєструвала законопроєкт про те що, українці, які постраждали від агресії рф, сплачувати комунальні послуги не будуть. На такі заходи в уряді пішли аби підтримати людей, які втратили спроможність оплачувати рахунки.

Про це повідомляє Інформатор Кривий Ріг за посиланням на Інформатор Україна.

Уряд визначив групу людей

У грудні 2021 року борги за комунальні послуги в Україні становили:

  • постачання та розподіл природного газу – 33,8 млрд грн
  • постачання теплової енергії та гарячої води – 26,6 млрд грн
  • централізоване водопостачання та водовідведення – 6,4 млрд грн,
  • управління багатоквартирним будинком – 5,6 млрд грн
  • поводження з побутовими відходами – 1,3 млрд грн
  • постачання та розподіл електроенергії – 7,7 млрд грн

Через повномасштабне вторгнення Росії багато українців втратили спроможність оплачувати рахунки. Тому у Верховній Раді зареєстрували

“Враховуючи стрімке зростання цін на всі товари, продукти та послуги, необхідний комплексний підхід для врегулювання питань зі сплати заборгованості за житлово-комунальні послуги”, – йдеться в пояснювальній записці до законопроєкту.

Скриншот: itd.rada.gov.ua

Відповідно до проєкту акту громадянам, які постраждали в наслідок збройної агресії РФ, можуть списати заборгованість за сплату комірного.

А якщо ЖКГ піде в суд?

Варто додати, що згідно із законопроєктом №7531 стягнення боргів за “комуналку” з особи через суд заборонене. Президент України ухвалив цей законопроєкт.

Скриншот: itd.rada.gov.ua

Раніше ми розповідали, коли українцям піднімуть тарифи на електроенергію та на скільки. Писали про субсидію на неопалювальний сезон.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber, і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

 

Нагору