Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

О. Вілкул: З сьогоднішнього дня дитячі садочки Кривого Рогу розпочали роботу в експериментальному режимі чергових груп. У 22 закладах освіти відкрилося 69 чергових груп для дітей віком від 4-х до 6 років

Прийом дітей відбувається виключно у тих садочках, які мають відповідні укриття у самій будівлі, або в розташованій у безпосередній близькості школі й отримали дозвіл від ДСНС.

Голова ради оборони міста Олександр Вілкул провів робочу нараду щодо відновлення освітнього процесу в офлайн режимі у дошкільних закладах.

Олександр Вілкул підкреслив: «Як тільки дозволила безпекова ситуація, у Кривому Розі ми поступово відновлюємо роботу дитячих садочків. З 1 березня, для підготовки дітей до першого класу вже у 78 закладах проходять заняття в режимі офлайн. А сьогодні 22 дитячих садочка, це на два більше ніж було заплановано, розпочали  роботу в експериментальному режимі чергових груп. Це є підтримкою для батьків, які захищають рідну Україну від ворога, працюють в критичній інфраструктурі Кривого Рогу, забезпечують стабільну діяльність нашого міста. В першу чергу садки приймають зараз саме цих дітей. Разом з тим, ми розуміємо, що у нас дуже багато інших батьків, готових відправити дітей до дитячих садків. Тому, ми не зупиняємося, продовжуємо роботу і до кінця травня буде вже 42 садочки, які зможуть прийняти діток. І далі, поступово, будемо відкривати дошкільні заклади – влітку плануємо довести їх кількість до 63-х. Дуже приємно зараз бачити як радіють діти! Я бажаю малюкам гарного настрою, спілкування з однолітками, отримання нових знань, цікавих та змістовних розваг за якими ви сумували протягом року!  Ще раз нагадаю – з 1 вересня ми плануємо розпочати навчання офлайн у  школах.  У тих закладах, де  є облаштовані укриття, таких більше 100».

У всіх укриттях закладів освіти міста, які розпочали роботу, повністю відремонтована та приведена до ладу електропроводка, вентиляція, каналізація, стіни, ремонтуються стелі та облаштовуються санвузли. Всі сховища укомплектовані всім необхідним як для короткочасного так і тривалого перебування дітей. Крім того, є необхідний запас води, їжі, засобів гігієни. Також перед відкриттям дитячих садочків було проведено тестування на Ковід всіх працівників дошкільних закладів, які розпочнуть роботу

Лариса Шеремет, завідуюча  комунальним закладом  дошкільної освіти (ясла-садок) №20 сказала: «У нашому закладі сьогодні справжнє свято! Після річної перерви  ми відкриваємо 3 чергові групи на 35 діток.  Ми дуже вдячні керівництву міста, Раді оборони за підтримку, розуміння та можливість повернутися до улюбленої роботи. Адже батьки постійно запитували, коли ми почнемо працювати, тому що діткам вдома сумно. А наші педагоги  також з нетерпінням чекали на своїх маленьких підопічних. Ми ретельно підготувалися до прийому малюків. У випадку повітряної тривоги у нас  облаштоване тимчасове укриття на 50  місць. Ми зможемо  до нього безпечно перемістити дітей і продовжити там освітній процес. До речі, ремонт у сховищі нам допомогло виконати місто, починаючи від  улаштування вентиляції, заміни трубопроводів  та  облаштування санвузлів».    

Нагадуємо,  що в першу чергу до груп зараховувалися малюки, чиї батьки загинули, перебувають у полоні чи пропали безвісти в ході бойових дій; якщо один з батьків перебуває у лавах Збройних сил України; дітей військовослужбовців на період проходження ними лікування в закладах охорони здоров’я та реабілітаційних заходів; дітей військовослужбовців Національної гвардії України, підрозділів територіальної оборони та органів Національної поліції України, чиї батьки працюють на підприємствах, установах, організаціях Кривого Рогу.

КП «Інститут розвитку міста Кривого Рогу»

Нагору