Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Кінотеатр, дискотека церква: історія будівлі на проспекті Поштовий

Перший кінотеатр в місті відкрили в далекому 1931 році на теперішньому проспекті Поштовий. Зал вміщував 720 глядачів. У 1990-х роках кінотеатр на Поштовому перетворився на міський клуб, а у 1999 році там з’явилася дискотека “Центр”. У 2000-х роках будівлю зайняла православна церква московського патріархату.

Розповідає Інформатор з посиланням на Дмитра Котова.

Перші фільми у кінотеатру на Поштовому були німі. Найкасовіший фільм був “Богдан Хмельницький”, який зібрав майже 16000 глядачів. Згодом кінотеатр почав втрачати свою популярність. Квитки стали надто дорогими, до того ж у місті почали масово з’являтися відеосалони. 1998 року заклад повністю припинив своє існування. Останній фільм, який показали криворіжцям у першому міському кінотеатрі, був фільм “Титанік”.

У 2000-х роках велику залу кінотеатру зайняла церква, яка знаходилася поблизу. У 2020-х роках будівля колишнього кінотеатру повністю перейшла до православної церкви.

З 1996 року будинок старого кінотеатру вважається архітектурною пам’яткою Кривого Рогу місцевого значення з охоронним номером 131.

Раніше ми писали, де у Кривому Розі знаходяться храми Православної церкви України (ПЦУ).

Дискотека

Церква

Кінотеатр

Раніше Інформатор розповідав, як жили криворіжці в бараках майже 100 років назад. Також ми показали, як виглядала промислова Гданцівка 120 років назад.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Олена Шевченко

Нагору