Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Великодня «битва яєць»: що приготувати з програвших крашанок

Коли вже Великодні свята закінчились, а яєць ще багато, треба уключати кмітливість та перетворювати прості варені яйця у смачні шедеври. Інформатор підібрав легкі та смачні рецепти з використанням яєць. Починаючи з салатів весняних, з майонезом та закінчуючи легкими закусками. Все на Ваш смак та перевагу.

Інформатор зробив підбірку смачних рецептів з яєць.

Салат із зеленою цибулею

Інгредієнти:

  • 4 яйця
  • 4 ст. л. сметани
  • 1 пучок зеленої цибулі
  • сіль і перець

Приготування

Вже зварені яйця порізати кубиками. Цибулю дрібно покришіть.

Висипте все в салатник, заправте сметаною, додайте спеції і добре перемішайте. Готовий салат відразу подавайте до столу.

Салат з кукурудзою і яйцем

Інгредієнти:

  • 4 яйця
  • 200 г консервованої кукурудзи
  • 150 г твердого сиру
  • 4 ст. л. майонезу

Приготування

Сир натріть на великій терці, з кукурудзи злийте рідину, а яйця відваріть круто, очистьте від шкаралупи і поріжте кубиками.

Всі інгредієнти змішайте в глибокому салатнику, заправте майонезом і перемішайте. Готову страву можна відразу подавати до столу.

Салат з авокадо і яйцем

Інгредієнти:

  • 5 яєць
  • 1 авокадо
  • 1 червона цибуля
  • 2 ст. л. йогурту
  • 1 ч. л. лимонного соку
  • 1 ч. л. діжонської гірчиці
  • сіль і перець

Приготування

Яйця залийте водою і відваріть до повної готовності.

Щоб зробити заправку, змішайте йогурт, гірчицю, лимонний сік і спеції.

Цибулю очистьте і дрібно наріжте. Очищені авокадо і яйця поріжте середніми кубиками.

Усі інгредієнти з’єднайте в глибокій ємності та змішайте із заправкою. Потім дайте салату трохи настоятися. Готову страву подавайте в тарталетках або на листі зеленого салату.

Салат з креветками

Інгредієнти:

  • 3 яйця
  • 500 г креветок
  • 1 огірок
  • 3 ст. л. сметани
  • 1 ч. л. діжонської гірчиці
  • 1 ч. л. лимонного соку
  • 1 пучок кропу
  • сіль і перець

Приготування

Яйця зваріть накруто, а креветки – до повної готовності. І ті, й інші очистіть і дайте їм остигнути.

Огірок наріжте соломкою, яйця – кубиками, а кріп дрібно покришіть.

Змішайте усі інгредієнти, додайте до них спеції, сметану, гірчицю і лимонний сік. Подавати готовий салат можна на крекерах, в тарталетках або в порційних салатниках.

Весняний салат з беконом і яйцями

Інгредієнти:

  • Листя салату / Салат (у мене латук, можна взяти фрілліс або айсберг) – 100 г
  • Яйце куряче (круто) – 4 шт
  • Бекон (підрум’янити на сухій сковороді або в духовці) – 8 скибок.
  • Помідори черрі – 10 шт
  • Сир твердий – 30 г
  • Йогурт (грецький) – 100 мл
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний – за смаком
  • Цукор – за смаком

Приготування

Салат вимити, обсушити, порвати на шматочки і викласти на тарілки.

Поверх салату розкласти четвертинки яєць.

Додати шматочки бекону.

І черрі, розрізані на половинки.

Посипати салат пелюстками сиру.

Рулет із лаваша та крабових паличок

Інгредієнти:

  • 400 г крабових паличок
  • 8 варених яєць
  • 100 г твердого сиру
  • тонкий лаваш
  • зелена цибуля
  • майонез, чорний мелений перець до смаку.

Приготування

Лист лаваша щедро змастити майонезом. Зверху посипати посіченою зеленою цибулею та потертими на грубу тертку вареними яйцями.

Накрити другим листом лаваша, змастити і його майонезом і посипати дрібно порізаними або потертими на тертці крабовими паличками.

Накрити третім листом, змастити майонезом, рівномірно посипати тертим на грубу тертку сиром.

Все це скрутити в рулет, загорнути в харчову плівку і поставити в холодильник мінімум на 3-4 години, а краще на ніч.

Перед подачею на стіл порізати скибочками товщиною 2 см викласти на широку таріль зрізом догори. Прикрасити свіжою зеленню.

Рулет із лаваша з тунцем

Інгредієнти:

  • 4 яйця;
  • зелень;
  • 1 банка консервованого тунця (можна замінити на сардини, сайру чи іншу рибу);
  • 200 г твердого сиру (можна замінити на плавлений);
  • 3 лаваші;
  • 200 г майонезу.

Приготування

Яйця відварити до готовності за 10 хвилин. Остудіть, дрібно|мілко| нарубайте і змішайте з|із| порізаною зеленню.

З консервів злийте рідину, потім розімніть рибу вилкою. Сир натріть на середній тертці.

Лаваші змастіть майонезом. На перший викладіть рибу та розподіліть по всій поверхні. Закатайте у рулет. На другий – яйця із зеленню, після покладіть на край рибний рулет і знову закатайте. Третій лаваш посипте сиром і загорніть готові лаваші з начинками.

Ще варіант приготування: змішати інгредієнти і загорнути начинку в лаваш.

На пару годин залиште в холодильнику, потім наріжте шматочками.

Пиріжки з лаваша з яйцем і зеленою цибулею

Інгредієнти:

  • Лаваш – 1 штука
  • Яйце куряче – 3 штуки
  • Зелена цибуля – 3 стебла
  • Майонез – 1 їдальня ложка
  • Сіль – щіпка

Приготування

Перш за все відварюємо яйця до крутого стану за 8-10 хвилин, а потім швидко охолодити їх в крижаній воді. Очищаємо від шкаралупи і натираємо на крупній тертці. Зелену цибулю нарізаємо дрібно і приєднуємо до яєць. Додаємо майонез і солимо. Перемішуємо.

Окремо сире куряче яйце збиваємо виделкою. Лаваш розрізаємо на 4 частини і кожну частину викладаємо трохи начинки.

Загортаємо. Змащуємо яйцем і відправляємо в духовку на 10 хвилин при 200С.

Дістаємо і дегустуємо з чаєм.

Смачного!

Раніше ми розповідали, як приготувати фаршировані яйця з копченим лососем. Писали, як приготувати закарпатську шпундру та пиріжки з яйцем і щавлем.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг, а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Євгенія Глубінок

 

Нагору