Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

Колишня речниця полку «Дніпро-1» розкритикувала слова, з якими загинув страчений росіянами боєць ЗСУ і «вчила», як гідно помирати на фронті

Українське суспільство сколихнув допис у соціальних мережах, у якому, колишня співробітниця пресслужби Дніпропетровської облради, екс-речниця полку “Дніпро-1” та добровольчого батальйону “Донбас”, волонтер Васіліса Мазурчук прокоментувала відео, на якому російські військові відрізають голову ще живому українському воїну. Дівчина, яка наразі перебуває в Ірландії, вирішила порівняти смерті двох українських військових і розмірковувала, де був більш “гідний” для неї варіант. 

Про це повідомляє Інформатор Кривий Ріг з посиланням на Інформатор Україна. Відзначивши, що відео жахливе, та “багатьох її слова зачеплять”, Василіса, яка зраза знаходиться у безпеці, у тихій, мирній країні, почала порівнювати та розмірковувати, як саме треба помирати нашим захисникам.

Скрін з допису Мазурчук

Скрін з допису Мазурчук

За словами Васіліси Мазурчук, краще померти гідно зі словами “Слава Україні”, аніж – “верещати їхньою мовою”. Колишня речниця Полку Дніпро-1 вирішила, що вона знає, як треба помирати, коли тобі відрізають голову, і вона радить – “зберегти гідність, бо на війні уникнути загибелі інколи важко”.

Мазурчук зазначила, що просити у ворога не вбивати – не подіє. Росіяни, пише Мазурчук, не допоможуть померти без болю. Складається враження, ніби Васіліса критикує страченого ворогом бійця за те, що він щось “не те казав, коли помирав”.

Але читачі посту сприйняли “повчання” волонтерки дещо інакше. В коментарях люди почали писати, що вона не має права засуджувати військового. Також люди ставили подібні питання: “Можеш особисто продемонструвати, як правильно померти?”.

Коментарі до посту Мазурчук

Коментарі до посту Мазурчук

Люди обурені словами Мазурчук

Люди обурені словами Мазурчук

У телеграм-каналі “Украина сейчас” пранкер, який представився офіцером Чорнобаєвим, додзвонився до волонтерки і попросив її допомогти “скласти список дозволених слів для тих, кого страчують”. На жаль, Василина Мазурчук не змогла нічого порекомендувати пранкеру і лише повторювала, що “з росіянами безглуздо розмовляти”.

“Вчителька помирати” намагалася виправдатися, написавши ще один пост, у якому пояснила: “Просити у нелюдів та вбивць – немає сенсу. Лише планомірне видавлювання нечисті з нашої землі. Тільки так. Шкода, що хтось зрозумів це як привід до травлі”.

Але цього виправдання українці не оцінили.

Мазурчук намагалася виправдатися

Мазурчук намагалася виправдатися

Коментарі до виправдання Мазурчук

Коментарі до виправдання Мазурчук

До того ж, у Telegram росіяни з насолодою обговорили тему та посміялися над “хохлами та хохлушкою”

Вороги з насолодою обговорили тему та посміялися над "хохлами та хохлушкою".

Вороги з насолодою обговорили тему 

Раніше Інформатор писав про те, що СБУ остаточно підтвердило особистість Героя, розстріляного росіянами за гасло “Слава Україні”, та про те, що прокуратура України почала розслідування по факту жорстокої страти росіянами українського військового.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber, і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

Нагору