Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Цивільні літаки почнуть літати над Україною не раніше 2029 року, – Єврокомісія

Єврокомісія прогнозує, що цивільні літаки не літатимуть над Україною ймовірно до 2029 року через війну. Крім України, чекати 7 років доведеться Молдові, Білорусі та росії. Про це йдеться у звіті Європейської організації з безпеки повітряної навігації.

Деталі повідомляє Інформатор за посиланням на Eurocontrol.

«Ніякого повернення до «нормальних» маршрутів (до закриття повітряного простору України і росії) до кінця семирічного горизонту не очікується», – наголошується в прогнозі.

Крім заборони на польоти, експерти виділяють високі ціни на енергоносії та кризу вартості життя. Це може негативно вплинути на попит на поїздки, відзначають аналітики. У Eurocontrol також очікують, що авіатрафік країн Євросоюзу повернеться до показників 2019 року тільки до 2025 року.

До повномасштабної війни Україна генерувала 3,3% загального обсягу авіапасажирських перевезень у Європі та 0,8% обсягу перевезень у світі. Збитки,  завдані інфраструктурі та бізнесу, сьогодні складають мільярди доларів.

Раніше ми розповідали, що зенітники з Дніпропетровської області збили російський бомбардувальник Су-34. Також писали про те, як криворізькі гвардійці захищають небо над Україною.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг, а також у Viber, і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Євгенія Глубінок

 

 

Нагору