Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Дощ та ще раз дощ: якою буде погода у Кривому Розі 11 квітня

Дощі не припиняють поливати Кривий Ріг. І хоча на вулиці вже відносно тепло, мешканці міста мріють про справжню сонячну весну. На жаль, на неї ще доведеться трохи почекати.

Як повідомляє Інформатор з посиланням на метеосайт SINOPTIK, 11 квітня у Кривому Розі буде хмарно. Ввечері, можливо, пройде сильний дощ. Температура повітря коливатиметься від 8 градусів тепла вночі до 15 вдень. Вітер північно-східний зі швидкістю 3,9 – 6,6 метра на секунду.

За народним календарем 11 квітня відзначається день пам’яті преподобного Марка, єпископа Арефусійського. Наші пращури у цей день слідкували за гусями: якщо вони високо летять – води буде багато, низько – до малої осінньої води. Березовим соком вони на Марка відпоювали хворих: чистили кров, виганяли хвороби зі шлунку. У цей час ламаються бруньки у чорної смородини, калини, червоної бузини.

Раніше Інформатор писав про те, який вигляд має галявина у Саксаганському районі Кривого Рогу після варварського спилювання дерев та заказник “Балка північна червона”.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber, і дізнавайтеся першими головні новини міста.

Альона Свірідова

Нагору