Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Як виглядає заказник “Балка північна червона” у Кривому Розі: пейзажі ранньої весни

Заказник “Балка північна червона” – об’єкт природно-заповідного фонду. Місцеві шукачі пригод прогулялися до балки і показали, виглядає Криворіжжя ранньою весною. Первоцвіти, фазани та велика лебедина сім’я – такі подарунки принесла подорож балки.

Розповідає Інформатор з посиланням на пост Григорія Курочкіна.

Наукова цінність балки полягає в тому, що з одного боку знаходиться зона обвалення шахти, а з іншого відвал одного з найбільших в Україні ГЗК – Першотравневого. Тому збереження флори та фауни у цьому місці дуже важливе.

“Що може бути краще за ботанічну екскурсію в погану погоду?! Першоцвіти побачили, а птахів скільки побачили – фазан з-під ніг злітав, пірникози для нас показували свій танець любові і навколо все щебетало і це під постійний дощ, що мрячить! А бонусом велика лебедина сім’я – тринадцять прекрасних білих птахів! Дякую Вікторії Тротнер за першоцвіти, Валерію Коцюрубі за чудових птахів, а всім учасникам за сміливість та допитливість”, – пише Григорій Курочкін.

Інформаційна табличка заказника

Лебідь на низькому старті

Лебеді

Кущі, які от-от розквітнуть

Простори Криворіжжя ранньою весною

Рельєфи балки

Гніздо

Сім”я лебедів

Раніше Інформатор показав, як виглядає на початку весни парк “Веселі Терни”. Також ми показали дореволюційне кладовище, яке знаходиться на пустотах Криворіжжя.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Олена Шевченко

Нагору