Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Пліснява на сидіннях, мох і бруд в маршрутках: у Кривому Розі створили петицію щодо поваги до містян

1 січня, у Кривому Розі була підвищена вартість проїзду в маршрутках на 50%. Але сервіс маршрутних таксі не покращився. Тому мешканці міста збирають підписи на петицію, щоб покращити комфортне пересування маршруткою.

Про це повідомляє Інформатор за посиланням на Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету.

Криворіжці просять підтримати петицію, на покращення сервісу у маршрутках. Тому що було дуже багато виявлено негативних факторів у внутрішній частині маршрутного таксі, а саме:

– брудні та ржавіючі основи сидінь, а також часті випадки пошкоджених сидінь (210, 255, 210, 307);

– запотівання двійних вікон в мороз, що унеможливлює зрозуміти де ідеш навіть у денний час (307 кожна друга)

– наявність плісняви на оббивці маршруток типу “спринтер” майже на 30% маршрутних таксі!!! (240, 307, 261, 255, 210, 397), пліснява це розповсюдження легеневих та бактеріальних хвороб;

– нижня основа скла вся в моху та бруді, на місцях пасажирів (307, 255, 397, 210, 295)

– не штатне освітлення салону, часто доволі різке або недостатнє (397, 255, 295, 240).

Саме тому, пропонується підвищити рівень поваги до містян довівши стан транспортного засобу до гарних умов! В якості доповнення і для зручності потрібно також:

1. Зобов’язати водіїв оголошувати заздалегідь зупинки, на яких вони планують висадку/посадку за маршрутом руху, оскільки послугами пасажирських перевезень користуються ВПО та гості міста.

2. Обладнати рухомий склад засобами GPS та сформувати чіткі графіки руху з обов’язковим їх оприлюдненням (включно зі змінами) на офіційному сайті міської ради та в електронних ЗМІ.

3. Внести зміст цих вимог до тексту договорів/додатків до договорів, що укладаються з відповідним перевізником на маршруті. Виконавчому органу ради періодично, але не рідше одного разу на півроку, здійснювати моніторинг виконання умов договору та у випадках їх порушення ініціювати процедуру дострокового розірвання договору із перевізником на маршруті.

Раніше ми розповідали, що в Україні з 1 квітня змінять правила мобілізації. Писали, що у Кривому Розі закінчується видача продуктових наборів.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг, а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Євгенія Глубінок

 

 

Нагору