Після напруженого робочого дня відстоювати “другу зміну” біля плити, готуючи вечерю родині є ще тим задоволенням. Напевно тому більшість жінок так цінують блюда, які смачні, але готуються швидко з недорогих продуктів, купити які можна у найближчій крамниці.
Реклама
Інформатор на такий випадок пропонує приготувати суп зі шпротів.
Продукти
Реклама
- 2 літри води;
- 100 г шпротів;
- 2 картоплини;
- 50 г рису;
- 1 морква;
- 1 болгарський перець;
- 1 цибулина;
- лавровий лист;
- спеції, зелень на смак.
Приготування
- Ставимо каструлю із водою на плиту. Очищаємо картоплю і ріжемо її великими кубиками. Перекладаємо овочі в кип’ячену воду та варимо п’ять-сім хвилин.
- Очищаємо моркву та цибулю. Тремо моркву на дрібній тертці, а цибулю дрібно шаткуємо. Потім обсмажуємо овочі на сковороді з невеликою кількістю олії протягом трьох хвилин.
- Болгарський перець варто нарізати невеликими кубиками. Додаємо його в сковороду та обсмажуємо ще 3 хвилин разом із овочами.
- Додаємо засмажку в каструлю з картоплею і кладемо туди лавровий лист.
- Промиваємо рис водою і додаємо його в каструлю. Варимо до готовності.
- Зі шпротів потрібно злити зайву олію і покласти їх в суп. Доводимо до кипіння, проварюємо 5 хвилин і вимикаємо.
- Додати зелень і спеції.
- Подаємо гарячим.
Раніше Інформатор писав про те, як приготувати угорський бограч та про те, як приготувати капустяний пиріг без муки.
Дізнавайтеся головні новини Кривого Рогу і України на Telegram каналі Інформатор Кривий Ріг
Реклама
Альона Свірідова
Реклама