Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Швидко, смачно та без шкоди для фігури: готуємо гуляш з курки

Гуляш – м’ясна гаряча страва угорського походження. У перекладі gulyás означає “пастух”. Історія цієї страви відома з часів IX століття від кочівників, які населяли територію сучасної Угорщини.Традиційно її готують з телятини чи яловичини. 

У XVII столітті до основних інгредієнтів гуляшу стали класти солодкий перець – паприку, яка з того часу стала практично одним з основних компонентів цієї страви.

А оскільки класичний гуляш – страва дуже поживна, Інформатор пропонує її легкий варіант з курки, який до того ж готується дуже швидко.

Гуляш з курки

Продукти

куряче філе – 400 г

цибуля ріпчаста – 2 шт.

морква – 2 шт.

часник, зубчики – 3 шт.

сіль – за смаком

папріка солодка – 2 чайні ложки

перець червоний мелений – за смаком

карі – за смаком

сметана – 150 г

олія соняшникова – 40 мл

Приготування

Куряче філе помийте і відваріть у підсоленій воді протягом 30 хвилин. Це можна зробити заздалегідь. Після приготування наріжте кубиками.

Цибулю, моркву і часник очистіть та помийте. Цибулю поріжте півкільцями, моркву натріть на грубій тертці, часник пропустіть через часникочавку.

Нагрійте сковороду з олією, підсмажте цибулю до золотистого кольору, додайте моркву, трішки карі, паприку, гострий червоний перець, посоліть, перемішайте і протушкуйте на маленькому вогні під кришкою 10 хвилин.

У сковороду покладіть кубики курятини, сметану, часник, перемішайте і протушкуйте 5 хвилин. Смак повинен бути достатньо гострим, а колір яскраво червоним.

Все! Можна посипати зеленню та подавати на стіл з улюбленим гарніром.

Раніше Інформатор писав про те, як приготувати угорський бограч.

Дізнавайтеся головні новини Кривого Рогу і України на Telegram каналі Інформатор Кривий Ріг

Альона Свірідова

 

 

Нагору