Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Нашвидкуруч: готуємо суп зі шпротами

Після напруженого робочого дня відстоювати “другу зміну” біля плити, готуючи вечерю родині є ще тим задоволенням. Напевно тому більшість жінок так цінують блюда, які смачні, але готуються швидко з недорогих продуктів, купити які можна у найближчій крамниці.

Інформатор на такий випадок пропонує приготувати суп зі шпротів.

Продукти

  • 2 літри води;
  • 100 г шпротів;
  • 2 картоплини;
  • 50 г рису;
  • 1 морква;
  • 1 болгарський перець;
  • 1 цибулина;
  • лавровий лист;
  • спеції, зелень на смак.

Приготування

  1. Ставимо каструлю із водою на плиту. Очищаємо картоплю і ріжемо її великими кубиками. Перекладаємо овочі в кип’ячену воду та варимо п’ять-сім хвилин.
  2. Очищаємо моркву та цибулю. Тремо моркву на дрібній тертці, а цибулю дрібно шаткуємо. Потім обсмажуємо овочі на сковороді з невеликою кількістю олії протягом трьох хвилин.
  3. Болгарський перець варто нарізати невеликими кубиками. Додаємо його в сковороду та обсмажуємо ще 3 хвилин разом із овочами.
  4. Додаємо засмажку в каструлю з картоплею і кладемо туди лавровий лист.
  5. Промиваємо рис водою і додаємо його в каструлю. Варимо до готовності.
  6. Зі шпротів потрібно злити зайву олію і покласти їх в суп. Доводимо до кипіння, проварюємо 5 хвилин і вимикаємо.
  7. Додати зелень і спеції.
  8. Подаємо гарячим.

Раніше Інформатор писав про те, як приготувати угорський бограч та про те, як приготувати капустяний пиріг без муки.

Дізнавайтеся головні новини Кривого Рогу і України на Telegram каналі Інформатор Кривий Ріг

Альона Свірідова

 

Нагору