Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

15 років за підпал трави: рятувальники Кривого Рогу попередили про шкідливість спалювання сухостою

Щороку навесні починається сезон паління рослинних решток. За минулі два тижні на території Криворізького району зафіксовано 40 пожеж в екосистемах та 15 пожеж через спалювання сміття. Вогнем знищено близько 30 га сухої рослинності. Це дуже шкодить навколишньому середовищу. Також підпалювання сухостою у воєнний час розцінюються як кримінальний злочин та передбачає покарання до 15 років ув’язнення.

Про це повідомляє Інформатор за посиланням на ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області.

Люди, які палять траву завжди переконані, що цим вони покращують врожайність. Але трав’яні пожежі призводять до помітного зниження родючості ґрунту. Земляний родючий покрив, на якому спалюють траву, відновлюється лише через роки. Як бачимо на практиці дані діяння призводять до великої біди та завдають великої шкоди довкіллю.

Пожежі, що виникають в екосистемах становлять загрозу приватним житловим будинкам, втраті великих матеріальних цінностей та тваринам, які перебувають на території приватного угіддя. Швидкість поширення вогню надзвичайно висока, тому локалізувати такі пожежі на відкритих територіях дуже важко.

Шановні громадяни! Не спалюйте рослинні рештки та сміття! Не завдавайте шкоди здоров’ю людей і навколишньому середовищу!

Раніше ми розповідали, що у Дніпропетровській області палій сухостою сам впав у вогонь. Писали, які діють штрафи за підпал очерету чи сухостою у Кривому Розі.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Євгенія Глубінок

 

Нагору