Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

Смерть чоловіка біля магазину і “брудний хайп” на роботі медиків: що трапилося 12 березня у Дніпропетровській області

Протягом останніх двох днів в соціальних мережах з’явилась та розганяється хибна інформація про “випадок безвідповідального відношення лікарів швидкої до своїх обов’язків”. 12 березня медики двічі виїжджали на виклик до нетверезого чоловіка, але на третій раз забрали вже мертвим. Але мешканці не знаючи правди, почали “обливати брудом” медиків.

Інформатор з посиланням на пост Радія Шевченко розповідає історію подій того трагічного дня, коли чолові помер на зупинці.

“На відміну від “хайперів” та “диванних експертів”, які черпають інформацію з джерел: “люди кажуть”, “люди пишуть”, “мешканці міста повідомили”, Новомосковська СЕМД – структурний підрозділ КП “ОЦЕМД та МК” ДОР” не викладає “свою версію”, а апелює юридично підтвердженими фактами”, – пишуть медики.

12 березня о 07:19, до “швидкої” Новомосковську звернулася перехожа, яка повідомила, що невідомий чоловік, близько 40 років сидить біля магазину, “не реагує на звернення та посинів”.

По приїзду бригади “швидкої” на місце виклику, чоловік в стані алкогольного сп’яніння категорично відмовився від медичної допомоги.

Повторний виклик надійшов о 15:55 на ту ж саму адресу. Перехожий повідомив, що “біля магазину довго лежить непритомний чоловік в алкогольному сп’янінні”.

По приїзду бригади ЕМД, 45-річний чоловік лежав (спав) в альтанці біля магазину. Перехожі повідомили, що чоловік з самого ранку вживав спиртні напої та допомогли працівникам бригади “швидкої” його підняти. Після огляду та обстеження, встановлено попередній діагноз “алкогольне сп’яніння” та запропонована госпіталізація, від якої чоловік, агресивно розмахуючи руками, відмовився, сказавши, щоб не заважали йому відпочивати.

На момент огляду – чоловік був одягнений по сезону, тілесних пошкоджень він не мав, в наданні екстреної медичної допомоги не потребував.

Далі, майже через 3 години знову надійшов виклик з приводу чоловіка біля магазину. О 18:31 на лінію “швидкої допомоги” вже подзвонили з поліції. На жаль, прибувши на виклик, бригада ЕМД констатувала смерть чоловіка.

Заключний діагноз після розтину тіла: токсична дія алкоголю.

Медики закликають перевіряти інформацію і не довіряти кожному посту у соцмережах: “Переконливе прохання до адміністраторів, модераторів різних сайтів, користувачів соціальних мереж – дотримуйтесь інформаційної гігієни, публікуйте лише перевірену та достовірну інформацію, тим більше це стосується роботи служби екстреної медичної допомоги. Вивчіть Правила виклику бригад ЕМД, тоді самі по собі відпадуть питання, чому не приїхали на підвищений тиск або підвищену температуру тіла? Наші працівники 24/7, навіть під звуки повітряної тривоги, ризикуючи своїм здоров’ям та життям, тримають свій Медичний фронт”, – пишуть “медики швидкої”.

Повідомлення у соцмережі з приводу випадку зі смертю чоловіка у Новомосковську

Раніше Інформатор повідомляв про фейкові виклики швидкої під час війни у Дніпропетровській області. А також ми писали, як чоловік цеглиною розбив вікно “швидкої”.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Олена Шевченко

Нагору