Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Електроенергії буде більше: в Україні запускають вітроелектростанцію

Армія рф не полишає спроб знищити українські енергетичні об’єкти і скеровує на них десятки ракет. Але попри війну в Україні збільшують потужності зеленої генерації та запускають в роботу Тилігульську вітроелектростанцію. Отже в енергосистему підсилять зеленими мегаватами.

Повідомляє Інформатор.

“Наші фахівці закінчують будівництво першої черги ВЕС потужністю 114 МВт. 19 вітротурбін почнуть виробляти чисту електроенергію вже цієї весни”, – кажуть енергетики.

Зараз йде пошук варіантів для закінчення будівництва станції та її виходу на проектну потужність в 500 МВт. Тривають переговори з міжнародними донорами та партнерами.

«росія знищує, а Україна створює. В цьому і є наша кардинальна різниця у світоглядах. ДТЕК будує нові енергетичні об’єкти, бо вірить в перемогу України, ми даємо сигнал міжнародним партнерам про те, що інвестувати в Україну можна вже сьогодні не чекаючи закінчення війни», – генеральний директор ДТЕК Максим Тімченко.

Раніше Інформатор повідомляв, скільки ракет збила ППО над Дніпропетровською областю. Також ми писали про повне знеструмлення ЗАЕС, через ворожі обстріли.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Олена Шевченко

Нагору