Кривий Ріг До сайту

Торт «Мімоза»: готуємо десерт на жіночий день

Наближається Міжнародний жіночий день, і ми пропонуємо вам, святкуєте ви або ні, підсолодити його цим чудовим, яскравим і сонячним тортом «Мімоза».

Реклама

Десерт отримав таку назву завдяки особливому декору, що нагадує квітку-символ цього дня — мімозу, – пише Інформатор.

Інгредієнти:

Реклама

Для бісквіта:

  • Яйця – 6 шт.
  • Цукор – 200 г
  • Борошно пшеничне – 150 г
  • Крохмаль кукурудзяний – 50 г
  • Лимон, цедра – 25 г

Для крему

  • Жовтки курячі – 5 шт.
  • Молоко – 340 мл
  • Вершки – 200 мл
  • Цукор – 60 г
  • Крохмаль кукурудзяний – 20 г
  • Лимон, цедра – 10 г

Для сиропу

Реклама
  • Вода – 100 мл
  • Лікер Limoncello – 100 мл
  • Цукор – 70 г

Спосіб приготування:

Для приготування бісквіта яйця збивайте з цукром і тертою цедрою лимона, поки не отримаєте прозору та пінисту суміш. Додайте просіяне борошно і крохмаль і продовжуйте змішувати до однорідності.

Вилийте суміш у форму діаметром 22 см, застелену пергаментним папером або змащену олією та присипану борошном. Випікайте в розігрітій до 180°С духовці 25 хвилин.

Реклама

Для приготування крему змішайте яєчні жовтки з цедрою лимона та цукром. Додайте трохи молока та кукурудзяного крохмалю, продовжуйте перемішувати. Підігрійте молоко і влийте в нього жовткову суміш. Помішуйте під час приготування, поки крем не загусне.

Готовий крем перелийте у миску, накрийте харчовою плівкою і залиште остигати на 1 годину. Далі налийте рідкі свіжі вершки у крем і збивайте до отримання м’якої кремової суміші.

Для сиропу додайте лимончелло у воду, висипте цукор і перемішайте.

Реклама

Бісквіт розріжте поперек на три коржі. Один з коржів наріжте кубиками для прикраси торта.

Змочіть перший корж бісквіта сиропом і розподіліть по ньому крем за допомогою кондитерського мішка. Зверху покладіть другий корж, просочіть сиропом і викладіть решту крему. Прикрасьте торт кубиками бісквіта. Трохи притискайте їх до крему.

Охолодіть торт у холодильнику 30 хвилин. Перед подачею його можна посипати цукровою пудрою.

Раніше ми розповідали, як приготувати домашній майонез та як приготувати улюблену пасту Одрі Гепберн.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Євгенія Глубінок