Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Окупанти готуються до нової ракетної атаки по Україні. В ЗСУ розповіли, якою вона буде

Начальниця Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк повідомила, що росія готує ракетоносії до нових атак. Зокрема, у Чорне море вивели на чергування декілька кораблів, у тому числі й підводних. Наразі важко сказати, чи нас чекає масований обстріл, чи точкові удари, але другий варіант більш ймовірний.

Про це повідомляє Інформатор Кривий Ріг з посиланням на Інформатор Україна.

За словами Гуменюк, спостерігається активність ворога у Чорному морі. Також можуть готуватися атаки і з інших напрямків. Виведення в чергування одночасно і надводних і підводних ракетоносіїв свідчить про підготовку до нової атаки.

Якою вона буде – це вже залежить від тої тактики, яку обере командування ворога. Тому що вони вже зрозуміли, що масовані атаки – це не той результат, на який очікують. Це великі витрати і мала віддача. Тому, скоріш за все, вони використовуватимуть точкові атаки так, як це було по Кременчуцькому району», – зазначила Наталія Гуменюк.

Вона також додала, що у випадку точкових ударів ворог одночасно підіймає в небо авіацію та виводить на чергування кораблі. Це ворог робить для того, аби максимально заплутати наші системи ППО, відволікаючи увагу на декілька напрямків.

Гуменюк також додала, що загроза ракетних ударів зараз дуже висока. Жителів України просять не нехтувати сигналами тривоги та бути в безпечних місцях.

Відомо, що станом на ранок 5 березня, росія вивела на чергування в Чорне море чотири ракетоносії. Мова йде про два надводних та два підводних судна. Загальний залп у них може складати 24 «Калібри».

Раніше Інформатор писав про те, що, готуючись до нового ракетного удару, ворог може атакувати Україну дронами.

Окрім того, повідомлялось  про те, що ворог наразі шукає нову тактику обстрілів України.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Нагору