Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Українські війська можуть відступити з частини Бахмута – аналітики ISW

Збройні сили України створюють умови для контрольованого відступу з частини Бахмута. Для цього військові створюють відповідні умови. Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни.

Аналітики ISW зазначають, що геолокаційні кадри від 3 березня підтверджують, що українські війська зруйнували два критично важливих мости в районі Бахмута. Один з них – через річку Бахмутівка на північному сході Бахмута, другий – уздовж траси Хромове-Бахмут на захід від міста.

“Запобіжне знищення мостів, ймовірно, свідчить про те, що українські війська можуть намагатися перешкодити руху росії у східному Бахмуті та обмежити потенційні шляхи виходу росії з Бахмута на захід”, – йдеться у звіті.

Аналітики наголосили, що раніше військове командування України заявляло, що за потреби українські війська можуть відійти з позицій у Бахмуті. Тому в ISW вважають, що в такому випадку ЗСУ, ймовірно, здійснять обмежений і контрольований відхід з міста.

Бої за Бахмут

Оборона міста триває ще з літа, проте в січні противник зосередив тут основні сили. Після того, як ЗСУ відступили від Соледару, полем битви став Бахмут. Протягом останнього тижня там спостерігається просування окупанта, хоча вони не шкодують своїх людей. Українським бійцям навіть довелося підірвати дамбу водосховища біля села Берхівка, щоб пригальмувати наступ росіян. Мета окупантів – перерізати шляхи постачання і взяти українські сили в оточення. Наразі їм це не вдається.

Раніше Інформатор повідомляв про загибель біля Бахмуту бійця з Кривого Рогу. Також ми писали про затримання депутата опзж, який здавав росії позиції ЗСУ на бахмутському напрямку.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Нагору