Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Двоє хлопців на елітних автівках хотіли привезти памперси з-за кордону: голова ДніпрОВА попередив “як не можна робити””

Після повномасштабного вторгнення росії, волонтерський рух в Україні максимально активізувався. Волонтери евакуюють людей, допомагають військовим, готують, розбирають завали і не тільки. Але на жаль, на цьому почали спекулювати і користуватися можливістю виїхати за кордон “як волонтер”.

На один з таких підозрілих листів про надання дозволу на виїзд за кордон за гуманітаркою військовозобов’язаним, відповів голова ДніпрОВА Сергій Лисак, – пише Інформатор.

До голови ДніпрОВА звернувся комунальний заклад з листом з проханням посприяти у перетині кордону двом молодим хлопцям-«волонтерам». Які на двох дороговартісних елітних автівках обіцяють привезти в якості гуманітарної допомоги від Саудівської Аравії три генератори та «додатково передати» 8000 штук памперсів.

“Ця обіцянка (без будь-яких підтверджуючих документів‼️) виглядає як спроба купити собі квиток на поїздку закордон”, – запідозрив Сергій Лисак.

Не треба і не можна називати себе волонтером тільки для того, щоб перетнути кордон з іншою країною у власних справах. Бо за словом Волонтер сьогодні – порятунок дітей, жінок, стареньких, втрачені життя, кілометри під кулями.

“На цей лист я відповідаю публічно: зі мною Не можна нічого «вирішити». Не можна «домовитися». Не можна спекулювати на болючих для країни темах! Зате можна отримати болючу відповідь. Від правоохоронців, наприклад. Яким поставив завдання пильно стежити за «волонтерами» і не плутати їх з Волонтерами”, – відповів Лисак.

Раніше Інформатор писав про криворіжця, який продавав “квитки за кордон” псевдоволонтерам.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Олена Шевченко

Нагору