Пиріг на воді — це легка, майже невагома випічка, яка підходить для тих, хто поститься або веде веганський стиль життя. У десерті немає яєць, вершкового масла чи молока.
Пиріг на воді прекрасний у будь-який час дня: на сніданок, після обіду, як перекус або на вечерю, – пропонує Інформатор.
Інгредієнти:
- Цукор – 150 г
- Вода – 300 мл
- Лимон, цедра – 25 г
- Олія соняшникова – 45 мл
- Борошно пшеничне – 330 г
- Розпушувач – 16 г
- Ванілін – 10 г
- Сіль – 1/8 ч. л.
- Цукрова пудра – за смаком
Рецепт приготування:
У невеликій мисці змішайте воду з цукром, цедрою лимона та соняшниковою олією.
У окрему миску просійте борошно та розпушувач, всипте ванілін і щіпку солі. Додайте раніше приготовлену цукрову суміш і добре перемішайте, поки не отримаєте кремоподібне тісто.
Вилийте тісто у круглу форму (діаметром 20 см) і поставте в духовку. Випікайте при температурі 175°С 45 хвилин.
Дайте пирогу охолонути, перш ніж вийняти його з форми. Посипте цукровою пудрою перед подачею на стіл.
Раніше ми писали, як приготувати котлети з кіноа та морквою.
Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.
Євгенія Глубінок