Кривий Ріг До сайту

Котлети з кіноа та морквою: готуємо у піст

Котлети з кіноа та морквою, запечені в духовці, — здорова пропозиція на обід чи вечерю. А також вегетаріанська альтернатива для тих, хто хоче скоротити споживання м’яса або тих, хто його взагалі не їсть.

Реклама

Низькокалорійні, але насичені смаком котлети можна їсти окремо з овочевим гарніром, – пише Інформатор.

Інгредієнти:

Реклама
  • Кіноа – 200 г
  • Карі – 1 ч. л.
  • Куркума – 1/2 ч. л.
  • Кмин мелений – 1/2 ч. л.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часниковий порошок – 1/2 ч. л.
  • Насіння соняшника – 2 ч. л.
  • Морква – 200 г
  • Нутове борошно – 80 г
  • Коріандр, пучок – 1/4 шт.
  • Насіння чіа – 2 ч. л.
  • Вода – 75 мл

Рецепт приготування:

Підготуйте інгредієнти. Кіноа відваріть згідно з інструкцією на пакованні (приблизно 10-15 хвилин). Потім залиште в стороні охолоджуватись. Покладіть насіння чіа в склянку, налийте воду і залиште настоюватись.

Нагрійте столову ложку оливкової олії у великій сковороді. Покладіть порошок карі, куркуму, кмин і часниковий порошок. Перемішайте і грійте протягом декількох хвилин.

Реклама

Покладіть у сковороду тонко нарізану цибулю і приправте сіллю та перцем. Готуйте, поки цибуля не стане м’якою. Додайте дрібно натерту моркву, насіння соняшника і добре перемішайте. Готуйте 10 хвилин.

Перекладіть масу у миску і дайте охолонути. Тепер додайте нарізаний коріандр, приготовлену кіноа і суміш води з насінням чіа. Добре перемішайте, потім всипте нутове борошно по одній ложці за раз. Як тільки ви отримаєте вологу та пластичну суміш, сформуйте котлетки. Викладіть їх на змащене олією деко і випікайте у духовці при температурі 180°C протягом 15 хвилин.

Раніше ми розповідали, як приготувати грузинське лобіо без м’яса.

Реклама

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Євгенія Глубінок

 

Реклама