Котлети з кіноа та морквою, запечені в духовці, — здорова пропозиція на обід чи вечерю. А також вегетаріанська альтернатива для тих, хто хоче скоротити споживання м’яса або тих, хто його взагалі не їсть.
Низькокалорійні, але насичені смаком котлети можна їсти окремо з овочевим гарніром, – пише Інформатор.
Інгредієнти:
- Кіноа – 200 г
- Карі – 1 ч. л.
- Куркума – 1/2 ч. л.
- Кмин мелений – 1/2 ч. л.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Часниковий порошок – 1/2 ч. л.
- Насіння соняшника – 2 ч. л.
- Морква – 200 г
- Нутове борошно – 80 г
- Коріандр, пучок – 1/4 шт.
- Насіння чіа – 2 ч. л.
- Вода – 75 мл
Рецепт приготування:
Підготуйте інгредієнти. Кіноа відваріть згідно з інструкцією на пакованні (приблизно 10-15 хвилин). Потім залиште в стороні охолоджуватись. Покладіть насіння чіа в склянку, налийте воду і залиште настоюватись.
Нагрійте столову ложку оливкової олії у великій сковороді. Покладіть порошок карі, куркуму, кмин і часниковий порошок. Перемішайте і грійте протягом декількох хвилин.
Покладіть у сковороду тонко нарізану цибулю і приправте сіллю та перцем. Готуйте, поки цибуля не стане м’якою. Додайте дрібно натерту моркву, насіння соняшника і добре перемішайте. Готуйте 10 хвилин.
Перекладіть масу у миску і дайте охолонути. Тепер додайте нарізаний коріандр, приготовлену кіноа і суміш води з насінням чіа. Добре перемішайте, потім всипте нутове борошно по одній ложці за раз. Як тільки ви отримаєте вологу та пластичну суміш, сформуйте котлетки. Викладіть їх на змащене олією деко і випікайте у духовці при температурі 180°C протягом 15 хвилин.
Раніше ми розповідали, як приготувати грузинське лобіо без м’яса.
Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.
Євгенія Глубінок