Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Проводжаємо Масницю: готуємо яблука запечені з сиром

26 лютого 2023 року останній день Масниці. Ще можна досхочу ласувати смаколиками із сиру. Вже 27 лютого починається Великий піст. Тоді терпіти доведеться до Великодня.

Заради такого випадку на останню на ближчий час скоромну вечерю Інформатор рекомендує приготувати запечені яблука з сирною начинкою.

Продукти

яблук великих – 6 шт

сиру – 250 гр

родзинок – 50 гр

меду – 50 гр

горіхів волоських – 50 гр

яйце – 1 шт.

цукор – 2 ст.л

Приготування

З яблук ножем вирізати серцевину, шкірку залишити. Сир перетерти через сито, змішати з яйцем, родзинками та цукром. Помістити сирну начинку в отвір у яблуках, поставивши їх на деко, застелене пергаментом. Випікати в духовці при 180 градусах протягом 20 хвилин чи більше, доки яблука повністю не пропечуться, але й не почнуть розвалюватися.

Горіхи окремо подрібнити ножем, обсмажити на сковорідці із дрібкою солі та змішати з медом. Полити цим яблука, коли дістанете з духовки. Смакує десерт як гарячим, так і холодним.

Про те, як приготувати лимонно-макові млинці, Інформатор писав раніше.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг, а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

Нагору