Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

Мешканець Дніпропетровської області намагався дати хабар у відділенні поліції

Часи, коли за певну суму грошей можна було відкупитися від правоохоронців і спокійно продовжувати порушувати закон, в Україні, схоже, відходять у минуле. Зараз намагання дати хабаря поліцейському може привести до того, що за ґрати попаде той, хто хабар запропонував.

Як повідомляє Інформатор з посиланням на поліцію Дніпропетровської області, 17 лютого близько 21:40 в селі Богданівка Павлоградського району інспектори сектору місцеві патрульні зупинили автомобіль «ЗАЗ – Славута». Під час перевірки документів поліцейські запідозрили, що водій трохи п’яний. Результат огляду виявився позитивним – в крові 43-річного чоловіка прилад зафіксував 1,23 проміле алкоголю. Автівку вилучили та помістили на штрафмайданчик.
20 лютого керманич авто прийшов до відділення поліції та у службовому кабінеті намагався дати поліцейському хабар у розмірі 5 тис. гривень за повернення автомобіля. Правоохоронці повідомили чоловіку про кримінальну відповідальність за пропозицію хабаря, але це його не зупинило. Факт надання неправомірної вигоди службовій особі задокументовано.
Наразі відповідати хабародавцю прийдеться і за їзду у нетверезому стані, і за намагання підкупу поліцейських. А це до чотирьох років позбавлення волі.

Раніше Інформатор писав про те, що у Дніпропетровській області місцевий житель намагався «купити» патрульного поліцейського за хабар у 20 тисяч гривень.

Дізнавайтеся головні новини Кривого Рогу і України на Telegram каналі Інформатор Кривий Ріг.

Альона Свірідова

Нагору