Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Україна ніколи не буде перемогою росії: головне з виступу Байдена в Польщі

Сьогодні, 21 лютого, Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден виступив з промовою, приуроченою до річниці широкомасштабного вторгнення росії в Україну. Американський лідер звернувся до світу у зв’язку з російською агресією в саду Королівського замку Варшави.

Як повідомляє Інформатор Кривий Ріг з посиланням на Інформатор Україна, під час промови Байден заявив, що цього тижня буде оголошено про нові санкції проти росії. Скоріш за все, це відбудеться 24 лютого.

Основні тези промови

  • Війна в Україні стала найбільшим конфліктом у Європі після Другої світової війни;
  • Штати та їхні союзники допомагатимуть Україні;
  • НАТО стало більш згуртованим, ніж будь-коли, а демократія у світі стала сильнішою, а не слабшою;
  • Якщо росія зупинить своє вторгнення, війна закінчиться зараз. Якщо українці перестануть захищатись — це буде кінцем України;
  • Ми знизили залежність Європи від російського газу та нафти;
  • Російські солдати чинять злочини проти людяності в Україні;
  • На кону – свобода майбутніх поколінь

Також президент Байден звернувся до росіян

“Я хочу звернутися до російського народу: США та європейські країни не хочуть знищити росію. Ми не плануємо нападати на росію, захоплювати росію, як сказав путін сьогодні. Ми хочемо жити у світі. Ми не ваші вороги. Ця війна не викликана необхідністю, це трагедія. Цю війну обрав путін. Вона почалася за його бажанням. Він може закінчити цю війну будь-якої миті, йому достатньо сказати одне слово.”

Раніше Інформатор писав про те, що зеленській після розмови з Байденом заявив про плани перемоги України вже цього року.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Нагору