Маскарпоне — це італійський вершковий сир, який широко використовується в приготуванні десертів. Його легко зробити вдома всього з двох інгредієнтів!
Окрім інгредієнтів, вам також знадобляться певні інструменти: велика каструля, миска, друшляк, вінчик, кулінарний термометр і чистий кухонний рушник або тканина, – пише Інформатор.
Інгредієнти:
- Вершки – 500 мл
- Лимон, сік – 10 мл
Спосіб приготування:
Влийте вершки в каструлю і поставте на вогонь. Перемішуйте вінчиком доти, доки температура вершків не досягне 85°С. Тепер додайте 10 мл свіжого лимонного соку і готуйте суміш 8-10 хвилин. Крем повинен трохи загуснути. Якщо не загусне, додайте ще кілька крапель лимонного соку.
Застеліть друшляк чистим кухонним рушником і помістіть його над мискою такого ж діаметра. Влийте вершки і дайте їм повністю охолонути за кімнатної температури. Накрийте крем поліетиленовою плівкою та поставте в холодильник мінімум на 6 годин. Після охолодження маскарпоне готовий.
Раніше ми розповідали, як приготувати вареники з сиром.
Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.
Євгенія Глубінок