В останній тиждень перед Великим постом українці святкують Колодій. Це період, коли досхочу можна їсти молочні продукти, а ось м’ясо вже зась. Головним блюдом є вареники із сиром.
Інформатор пропонує рецепт цієї класичної страви української кухні.
Вареники з сиром
Продукти
- Вода – 1 склянка
- Яйце – 1 шт.
- Борошно – 1 склянка
- Сіль – щіпка
- Сир – 400 г
- Яйця – 1-2 шт.
- Цукор за смаком
Приготування
Просіваємо гіркою борошно, робимо зверху заглиблення і акуратно розбиваємо туди яйце, солимо за смаком. Розмішуємо, поступово додаючи молоко. За потреби додаємо борошно і вимішуємо, поки не вийде однорідне і пружне тісто.
Щоб начинка була більш соковитою, до сиру додаємо яйця і цукор за смаком, ретельно розтираємо до однорідності. Начинку акуратно “запаковуємо” в тісто і відварюємо в підсоленій воді. Вареники з сиром смачніше подавати до столу з вершковим маслом і сметаною.
Раніше Інформатор писав про те, чим Колодій відрізняється від Масляної.
Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.
Альона Свірідова