Кривий Ріг До сайту

Святкуємо Колодій, готуємо вареники з сиром

В останній тиждень перед Великим постом українці святкують Колодій. Це період, коли досхочу можна їсти молочні продукти, а ось м’ясо вже зась. Головним блюдом є вареники із сиром.

Реклама

Інформатор пропонує рецепт цієї класичної страви української кухні.

Вареники з сиром

Реклама

Продукти

Приготування

Просіваємо гіркою борошно, робимо зверху заглиблення і акуратно розбиваємо туди яйце, солимо за смаком. Розмішуємо, поступово додаючи молоко. За потреби додаємо борошно і вимішуємо, поки не вийде однорідне і пружне тісто.

Реклама

Щоб начинка була більш соковитою, до сиру додаємо яйця і цукор за смаком, ретельно розтираємо до однорідності. Начинку акуратно “запаковуємо” в тісто і відварюємо в підсоленій воді. Вареники з сиром смачніше подавати до столу з вершковим маслом і сметаною.

Раніше Інформатор писав про те, чим Колодій відрізняється від Масляної.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Реклама

Альона Свірідова

 

Реклама