Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Мешканка Кривого Рогу Сура Полежаєва святкує 100-річний ювілей

20 лютого свій 100-річний ювілей святкує мешканка Металургійного району Кривого Рогу Полежаєва Сура Бенціонівна. Жінка пройшла пекло Другої Світової війни, виростила доньку. В неї є онук та правнук.

Як повідомляє Інформатор з посиланням на Департамент соціальної політики виконкому Криворізької міськради, пані Сура народилася у місті Тульчин Вінницької області, там же закінчила середню школу. Після смерті батька та голодомору 1932 -1933 рр. виїхала з родиною до міста Кривого Рогу, де мешкали родичі. На початку Другої світової війни закінчила курси санітарок, працювала у військовому госпіталі. Брала участь у вивезенні поранених бійців з фронту залізницею на евакуаційних санітарних поїздах. Коли дізналася про звільнення Кривого Рогу, згодилася перевезти туди поранених, де і залишилася. Після Другої світової війни закінчила курси телефоністок, працювала у штабі Повітряно-десантних військ, де зустріла свого майбутнього чоловіка. Так розпочалося життя дружини військового з постійними переїздами за місцем призначення чоловіка, і усе це протягом 25 років.
Сура Бенціонівна має доньку, онука та правнука.
Станом на 01.02.2023 у місті мешкає ще 9 довгожителів, яким виповнилося 100 і більше років.

Інформатор від щирого серця вітає ювілярку та бажає їй міцного здоров’я.

Раніше Інформатор писав про те, що довгожителька з Кривого Рогу Перевертайло Варвара Василівна займається спортом та сідає на шпагат.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

Нагору