Кривий Ріг До сайту

Якщо вдома закінчився хліб: готуємо коржі на сковороді

У кожної господарки бувають ситуації, коли вдома раптом закінчується хліб. Але це не проблема. Смачні, а головне швидкі коржі на сковорідці замінять вам хліб з магазину.

Реклама

Інформатор пропонує вам рецепт хлібних коржів.

Інгредієнти:

Реклама

Вода – 125 мл

Молоко – 125 мл

Борошно – 370 г

Реклама

Масло – 30 г

Олія – 20 мл

Сіль за смаком

Реклама

Приготування

Вилийте воду і молоко при кімнатній температурі в глибоку миску, додайте сіль за смаком і перемішайте, поки вона не розчиниться. Для змішування ви можете використовувати силіконовий шпатель або столову ложку.

Ми вимірюємо вказану кількість борошна і негайно просіюємо її в окрему суху миску. Налийте більше половини борошна в рідину. Це близько 200 грам. Змішуйте. Якщо виявляється рідка основа, додайте ще 100 грам борошна.

Реклама

Замішуйте тісто. Розділіть його ножем на 3 рівні частини. Сформуйте кульки.

Розтоплюємо масло, виливаємо його в невелику миску і змішуємо з олією.

Беремо одну кулю і розгортаємо її. Розкатуємо до 1 міліметра. Коли ви розкачаєте тісто, потім періодично підніміть його, відриваючи його зі столу, щоб переконатися, що воно не прилипає. Потім змастіть шар маслом силіконовою щіткою, не досягаючи країв 2 сантиметри. Закручуємо рулоном. Під час складання трохи підніміть сторони, ніби штовхаючи олію під ними, щоб воно не вилилося.

Потім згортаємо равликом і не фіксуємо краї.

Викладаємо на пательню і смажимо близько 5-10 хвилин.

Котові коржі можна їсти замість хліба або просто для чаю або кави.

Про те, як готують хліб для мешканців Кривого Рогу Інформатор писав раніше.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Олена Шевченко