Гомбовці – український десерт угорського походження. Гомбовці готуються на пару, поширений такий десерт на Закарпатті.
Інформатор розповість покроковий рецепт угорського десерту.
Щоб приготувати гомбовці, вам знадобиться:
- Борошно – 500 г.
- Молоко – 200 мл.
- Дріжджі – 25 г сухих
- Сіль – 1 ч.л.
- Цукор – 3 ст.л.
- Яйце – 1 шт.
- Для начинки – будь-які фрукти (слива, полуниця, вишня і т.д.)
- Піджарка: сухарі кондитерські 100 г вершкове масло або олія — 50 г
Спосіб приготування:
Борошно просіюємо.
Дріжджі розмішуємо у молоці, додаємо ложку цукру і залишаємо на 10 хв у теплому місці, щоб почали бродити.
У борошно даємо яйце, цукор, сіль і молоко з дріжджами, замішуємо тісто. Накриваємо його рушником і поміщаємо в тепле місце на 1,5 години.
Розкачуємо тісто товщиною 1 — 1,5 см. Чашкою вирізаємо кола. Залишки зліплюємо в кулю і відкладаємо, хай трохи підійде.
На вирізані кола викладаємо фрукти з цукром. Зліплюємо і формуємо кульки.
З відкладеним тістом робимо те ж саме — розкачуємо, вирізаємо, наповнюємо, формуємо кульки.
У велику каструлю наливаємо води наполовину, даємо їй закипіти і споруджуємо в каструлі водяну баню (це може бути сито, або спеціальне приладдя для готування на парі. Також іноді використовують марлю, міцно прикручену до каструлі). Викладаємо змащені олією (щоб не прилипли) гомбовці, накриваємо їх кришкою. Варимо 20 хвилин.
В сотейнику на олії підсмажуємо сухарі, додаємо трохи цукру і кладемо в них гомбовці, обсмажуємо трошки і викладаємо на тарілки.
Смачного!
Раніше ми розповідали, як приготувати картопляну запіканку з сосисками.
Дізнавайтесь головні новини Кривого Рогу та України першими на Telegram каналі Інформатор Кривий Ріг
Євгенія Глубінок