Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

У Дніпропетровській області “кримінальний авторитет” зі спільниками юристами  захоплювали агропідприємства

У Дніпропетровській області організоване злочинне угрупування займалося рейдерськими захватами. Керував бандою “кримінальний авторитет”. В “штат” входили професійні юристи. 

Як повідомляє Інформатор з посиланням на Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України, під контролем “кримінального авторитету” учасники займалися рейдерськими захопленнями агропідприємств Дніпропетровської області, в тому числі на замовлення. Маючи у структурі злочинної організації юристів, на підставі фіктивних документів вони перереєстровували право власності на підконтрольних фізичних та юридичних осіб.
У листопаді 2022 року оперативники Департаменту стратегічних розслідувань та теруправління в Дніпропетровській області Нацполіції у взаємодії зі співробітниками обласної прокуратури затримали «кримінального авторитета» та двох учасників угруповання — арбітражного керуючого та адвоката. Фігуранти незаконно заволоділи корпоративними правами та майном підприємства, що спеціалізувалося на торгівлі комплектуючими запчастинами до сільгосптехніки. Тоді їм повідомили підозру, а суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.
В ході подальшого розслідування правоохоронці встановили причетність підозрюваних та ще 4-х учасників злочинної організації до рейдерського захоплення майна та корпоративних прав одного з промислових підприємств у Дніпрі. Замовлення на цей злочин «кримінальний авторитет» отримав від місцевого підприємця.

Відповідно до заздалегідь розробленого плану, фігуранти на підставі фіктивних документів призначили підконтрольну особу на посаду директора товариства. Надалі переоформили право власності на нерухомість на «свою» людину. Внаслідок незаконного відчуження майна потерпілим було завдано збитків на 18 млн грн.
Наразі троє учасників злочинної організації, серед яких «кримінальний авторитет», затримані. На підставі зібраних доказів 7-м особам повідомили про підозру.
Замовник-співорганізатор злочинної організації – має статус підозрюваного в іншій справі – державна зрада, фінансування та сприяння тероризму.
Затриманим обрані запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою, інші підозрювані – знаходилися в СІЗО. Проводяться подальші процесуальні заходи з встановлення інших осіб, причетних до злочинної діяльності.

Наразі троє учасників злочинної організації, серед яких «кримінальний авторитет», затримані

Наразі троє учасників злочинної організації, серед яких «кримінальний авторитет», затримані

7-м особам повідомили про підозру.

7-м особам повідомили про підозру.

Потерпілим було завдано збитків на 18 млн грн.

Потерпілим було завдано збитків на 18 млн грн.

Раніше Інформатор писав про те, що у Дніпрі діяло злочинне угрупування зі щомісячним прибутком у 12 мільйонів гривень.

Дізнавайтеся головні новини Кривого Рогу і України на Telegram каналі Інформатор Кривий Ріг

Альона Свірідова

Нагору