Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Що робити, коли людина отримала повістку не за місцем обліку

Ситуація, коли людина стоїть на обліку, скажемо, у Криворізькому районі, а працює та живе у Київі, в наші дні не рідкість. Під час повномасштабного вторгнення їй запросто можуть вручити повістку до військомату за місцем проживання. Що робити у такому випадку?

Як повідомляє Інформатор з посиланням на майора ЗСУ Олександра Мельничука, згідно з Законом, повістка ― це повідомлення чоловіку про те, що треба актуалізувати дані та пройти медкомісію. Видача його не за місцем обліку викликає додаткові труднощі.

У такому випадку людина повинна прийти до військомату у тому населеному пункті, де їй видали повістку та пояснити, що на обліку вона стоїть в іншому (повідомити де саме). Далі з ТЦК з’ясовуються питання, чи треба їй їхати до місця реєстрації, чи проходити медкомісію та здійснювати інші дії там, де вручили повістку.

Військовослужбовець пояснив, що під час війни чоловіки не мають права змінювати місце проживання без дозволу голови ТЦК. Коли людина змінює місце проживання, відбувається обмін документами з ТЦК.

Раніше Інформатор писав про те, що робити, якщо отримав повістку.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Нагору